Haber Detayı
01 Ekim 2018 - Pazartesi 12:42 Bu haber 8600 kez okundu
 
Konya’da Toplu Ulaşımda e-Dolum Dönemi
Konya Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım ücretlendirmelerinde kullandığı elkartlara şehir genelindeki yaygın bayi ve gişelerin yanında internet üzerinden de dolum yapmaya başladı.
Ekonomi Haberi
Konya’da Toplu Ulaşımda e-Dolum Dönemi

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu ulaşım ücretlendirmelerinde kullanılan elkartlara artık internet üzerinden de dolum yapılmaya başlandı. Konya genelinde 382 gişe ve bayi ile yaygın bir elkart dolum ağına sahip olan Konya Büyükşehir Belediyesi, bunlara ilave olarak Konyalıların gişe ve bayilerden dolum yaptıramadığı zamanlarda sıkıntı yaşamaması için internet üzerinden dolum hizmetini başlattı. Büyükşehir Belediyesi’nin Akıllı Toplu Ulaşım Sistemi (ATUS) internet sayfası olan atus.konya.bel.tr ya da www.konya.bel.tr adresindeki elkart bölümünden T.C. Kimlik Numarası veya kart numarası ile sisteme girilerek kredi kartı ile dolum yapılabiliyor.

KREDİ KARTI İLE NASIL DOLUM YAPILIYOR?

Elkart dolumu yapmak isteyenler banka kartını kullanarak http://atus.konya.bel.tr‘den e-dolum işlemi yapıyor. e-Dolum yapılacak kartın kişiselleştirilmiş (fotoğraflı, bir T.C. kimlik numarasına kayıtlı) elkart olması ya da kart numarasının bilinmesi gerekiyor. Dolum yapılan kartın aktif hale gelmesi için kullanılacak toplu ulaşım aracında ya da turnikelerde bulunan kart okuyucu cihaz (validatör) üzerindeki yeşil butona basarak cihaz yükleme moduna geçince kartı okutmak yeterli oluyor. Detaylı bilgiye atus.konya.bel.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Konya’da, Toplu, Ulaşımda, e-Dolum, Dönemi,
Yorumlar
Haber Yazılımı