Haber Detayı
27 Ocak 2019 - Pazar 15:05 Bu haber 4445 kez okundu
 
Aramızdaki Hemşehrilik Bağını Güçlendirelim
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile birlikte Antalya Konyalılar Derneği tarafından düzenlenen Konyalılar Buluşmasına katılarak Antalya’da yaşayan Konyalılarla bir araya geldi.
Güncel Haberi
Aramızdaki Hemşehrilik Bağını Güçlendirelim

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Antalya Konyalılar Derneği tarafından düzenlenen Konyalılar buluşması programına katıldı. Antalya\'da düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Antalya Konyalılar Derneği Başkanı Süleyman Üre, derneklerini daha iyi yerlere getirmek için çalışacaklarını ve bu anlamda Konyalı hemşehrilerinden destek beklediklerini belirterek, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür etti.

ANTALYA SADECE ANTALYALILAR İÇİN DEĞİL, TÜM TÜRKİYE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEHİR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya ve Antalya birlikteliğinin çok eski tarihlere dayandığına vurgu yaparak konuşmasına başladı. Başkenti Konya olan Selçuklu\'nun çok önemli şehirlerinden birisinin de Alanya ve Antalya olduğunu kaydeden Başkan Altay, Sultan Alaeddin\'in bu bölgede çok önemli imar faaliyetleri yürüttüğünü anlattı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Antalya’ya çok önemli hizmetlerde bulunduğunu dile getiren Başkan Altay, konuşmasında Türkiye\'deki tüm Konyalılara seslendi. Altay, “Aramızdaki bağları daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Özellikle çocuklara, gençlere adetlerimizi, yaşantımızı mutlaka aktarmamız lazım” diye konuştu.

KONYA KÖKENLİ OLMAKTAN ŞEREF DUYUYORUM

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, etkinliğe katılarak kendilerini yalnız bırakmayan Başkan Altay’a teşekkür etti. Kendisinin de tescilli bir Konyalı olduğunu ifade eden Türel, “Konya kökenli olmaktan şeref duyuyorum. Rahmetli dedem yedi yaşında Konya’dan Antalya’ya gelmiş ve burada yaşamımızı devam ettirmişiz. Bizler doğduğumuz yer değil, doyduğumuz yer olarak Antalya’yı mekan seçmiş herkesi hemşehrimiz olarak görüyoruz. Dolayısıyla sizler Konya’dan uzakta ama Konya’yı yaşayarak bu derneğin çatısı altında da Konya’mızın bu kültürel zenginliklerini, o muhteşem manevi havasını burada yaşatıyor ve bu iklimi bizlere adeta özlettirmiyorsunuz. Onun için hepinize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KONYA İLE ANTALYA ARASINDA SINIR KOMŞULUĞU DIŞINDA BİR DE GÖNÜL KÖPRÜSÜ VAR

Programa katılan Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da “Konya ile Antalya arasında sınır komşuluğu dışında bir de gönül köprüsü var. Başkanlarımla ve sizlerle birlikte olmak benim için büyük onur oldu” diye konuştu.

BAŞKAN ALTAY ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ VE ANTALYA MEVLEVİHANESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, daha sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i ziyaret etti. Başkan Türel ile bir süre görüşen Başkan Altay, ziyaretin ardından Tarihi Antalya Mevlevihanesini de ziyaret etti.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Aramızdaki, Hemşehrilik, Bağını, Güçlendirelim,
Yorumlar
Haber Yazılımı