Haber Detayı
21 Şubat 2017 - Salı 09:03 Bu haber 8468 kez okundu
 
Babaoğlu: “Aşkımız bu yıl maalesef bitecek”
BEYŞEHİR - Milletvekili Babaoğlu, Aşk ve Mavi dizisine konu alan Beyşehir-Konya duble yolu konusunda son noktayı koydu.
Güncel Haberi
Babaoğlu: “Aşkımız bu yıl maalesef bitecek”

BEYŞEHİR - AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, “Beyşehir yolu ile ilgili aşkımız bu yıl maalesef bitecek”dedi.

Babaoğlu, Ak Parti Beyşehir danışma meclisinde yaptığı konuşmada, ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan Aşk ve Mavi dizisine de konu olan Beyşehir-Konya duble yol projesiyle ilgili olarak toplam 90 kilometreye sahip güzergahtaki yüzde 65-70’lik kısmın bölünmüş yol olarak tamamlandığını,  geriye kalan kısmının ise bu yıl içerisinde mutlaka bitirileceğini söyledi.

Yapım çalışmaları devam eden Beyşehir-Konya bölünmüş yol konusuna değinen Babaoğlu, sözkonusu dizi filminde yolla ilgili replik yayınlanınca kendisine bununla ilgili videonun hemen gönderilerek “Vekilim gördün mü?” diye sorulduğunu anlatarak, “Gördüm, hoşuma da gitti, öyle değil mi, bundan iyi reklam olur mu, bundan büyük bize destek olur mu,dedik.”diye konuştu.

“BU AŞKI DA BİTİRECEĞİZ” DEDİLER…

Bu videoyu başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Habib Soluk’a da izlettirdiğini; “Yeni aşkımız artık Konya Beyşehir yolu sayın başbakanım, ulaştırma bakanım, ulaştırma komisyonu başkanım dedim. Hepsi gördüler ve de güldüler; ‘inşallah bu aşkı da bitireceğiz’ dediler.”ifadelerini kulandı.

“FİNANSMAN PROBLEMİ YOK, SORUN DEVLETLE DEĞİL, MÜTEAHHİTLERLE ALAKALI…”

Bu yolla ilgili olarak finansman, ücret, para ve destek konusunda hiçbir sorun olmadığını dile getiren Babaoğlu, “Ankara’da Başbakanımızdan, Ulaştırma Bakanımızdan, komisyon başkanımızdan, karayolları genel müdürlüğünden en uç bürokratına kadar Konya Beyşehir yolu ile ilgili finansman, ücret, para ve destek konusunda hiçbir sorun yok. Müteahhitler yapsa, tık paralarını tık tık veriyoruz. Hiçbir sorun yok. Yani bu konu devlette alakalı değil, ama inşallah yeni kazanan müteahhit inşallah iyi çıktı, bir sorun çıkmadan hızlı bir şekilde, Allah’ın izniyle, Mayıs Haziran bilemedin, Temmuz gibi bu işi Allah’ın izniyle bitireceğiz.”dedi.

YOL NEDEN BU KADAR GECİKTİ?

Babaoğlu, yol çalışmalarının neden bu kadar geciktiğiyle ilgili olarak ise, güzergahtaki işin mesafe olarak değil, yapılacak iş olarak üç farklı müteahhite verildiğini  hatırlattı. Bu müteahhitlerden yolun alt kısmını fiziki olarak açıp  ince çakılına kadar döşeyecek olanın batması nedeniyle diğerlerinin de üst katmanı, asfaltı ve yol şeridi gibi diğer işleri yapamadığını ve beklemek durumunda kaldığını aktaran Babaoğlu, şöyle devam etti:

“Diğer müteahhitler, kendi işleriyle ilgili kısımları tamamladılar, ama buna rağmen 4-5 ay, 6 ay oldu diyelim yeni ihaleyi yapalı. Sadece bir seneyi aşkın süreyi bu yeni ihaleyi yapmakla geçirdik. İtirazlar oldu, yenilendi, biz bir sene sadece bu konudan kaybettik. Ama tüm bunlara rağmen 90 kilometrelik yolun toplam uzunluğunda 65-70 kilometrelerdeyiz şu anda duble yol olarak. Allah’ın izniyle Karayolları Bölge Müdürümüzle sık sık bu konuyu görüşüyoruz, haftalık olarak bu yolla ilgili rutin programımızı yaparız, konuşuruz, sorarız, takip ederiz.”

Kaynak: Editör: BGRT
Etiketler: Babaoğlu:, “Aşkımız, bu, yıl, maalesef, bitecek”,
Yorumlar
Haber Yazılımı