Haber Detayı
20 Şubat 2017 - Pazartesi 10:16 Bu haber 5221 kez okundu
 
Hüyüklü Kadınlara Mantar Yetiştiriciliği Eğitimi
HÜYÜK - Hüyük'de, kadınlar organik çilekten sonra aldığı eğitimlerin ardında mantar da yetiştirecek. İlçede, açılan kadınlara yönelik mantar yetiştiriciliği kursu başladı.
Bölgeden Haberi
Hüyüklü Kadınlara Mantar Yetiştiriciliği Eğitimi

HÜYÜK - Hüyük Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen, Hüyük İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Hüyük Ziraat Odası'nın da destek verdiği kursun açılışında konuşan Hüyük HEM Müdürü Halil Canan, bölgede oldukça rağbet gören çileğin ardından kadınların mantar yetiştiriciliği konusundaki isteklerini görmeleri üzerine ilgili kurumlarla birlikte el ele vererek bu çalışmayı başlattıklarını belirtti.

Hüyük İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yücel Doğan ise, ilçenin üretime meyilli, çalışkan insanlardan oluştuğuna dikkat çekerek, "Kurum olarak 24 saat üreticimizin hizmetindeyiz. Özellikle kışın boş olan işgücünün ekonomiye kazandırılması bakımından, mantar yetiştiriciliği çok önemli. Bu doğrultuda mantar üreticilerine her türlü teknik desteği sağlayacağız" dedi.

Doğan, çilek üretiminden günlük ilçe ekonomisine 70 bin liralık katkı sağlandığını da vurgularken, kurum olarak olaya sadece ekonomik yönden bakmadıklarını, çilek yetiştiriciliğinin ilçenin imece geleneğinin devam ettirilmesi, komşuluk ve akraba ilişkilerinin canlı tutulması bakımından da çok çok önemli olduğunu söyledi ve şunları kaydetti:

 "İlçemizde o yüzden hasat dönemi başladığında herkes birbirine yardıma koşar, ilçemiz halkı birlik beraberlik içerisinde hareket ettiğinde her alanda başarılı olacaktır. Mantar yetiştiriciliğinde de inşallah bu başarı ortaya konulacaktır"

Kaynak: Editör: BGRT
Etiketler: Hüyüklü, Kadınlara, Mantar, Yetiştiriciliği, Eğitimi,
Yorumlar
Haber Yazılımı