Haber Detayı
05 Aralık 2021 - Pazar 11:19 Bu haber 7260 kez okundu
 
Bakan Kurum: “Bir Beyşehirli Kadar, Beyşehir Gölümüzü Düşünüyoruz”
BEYŞEHİR - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Şundan emin olabilir ki tüm Beyşehirliler; en az bir Beyşehirli kardeşimiz kadar, biz de Beyşehir Gölü’müzü düşünüyoruz” dedi.
Güncel Haberi
Bakan Kurum: “Bir Beyşehirli Kadar, Beyşehir Gölümüzü Düşünüyoruz”

BEYŞEHİR - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Şundan emin olabilir ki tüm Beyşehirliler; en az bir Beyşehirli kardeşimiz kadar, biz de Beyşehir Gölü’müzü düşünüyoruz” dedi.

Bu yıl yaşanan şiddetli kuraklığa bağlı olarak artan tarımsal sulama ihtiyacı ve yaz dönemindeki buharlaşma kayıpları ile diğer bazı nedenlerle kıyıları kış mevsimine girildiği bugünlerde, suları onlarca metre kıyılardan çekilen Beyşehir Gölü’nün yaşadığı sorunların çözümü noktasında, Beyşehir ziyaretinde müjdeler vermesi beklenen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Eski Belediye Hizmet binası önünde Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Belediye Başkanı Adil Bayındır, AK Parti İlçe Başkanı Recep Elkin ve partililer tarafından çiçeklerle karşılandı.

Murat Kurum daha sonra AK Parti İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. İlçe Başkanı Recep Elkin, Bakan Kurum’a Beyşehir Gölü’ndeki su seviyesinin en üst noktalarda olduğu dönemi yansıtan tarihi Taşköprü’nün yer aldığı bir tabloyu hediye etti.

Bakan Kurum, ilçe teşkilatında biraraya geldiği partililere hitaben yaptığı konuşmasında, Beyşehir Gölü’ne de değinerek, bu konuda yürüttükleri ve yürütecekleri proje ve çalışmaları anlattı.

Kurum, “Tabi istiyoruz ki biz Beyşehir Gölümüzdeki sığ su problemini, vatandaşlarımızın, çiftçilerimizin su problemini aşacak adımları atalım ki; buna ilişkin ilk önce Beyşehir Gölü’nde hayalet ağlarla ve dip çamuruyla alakalı bir temizlik projesi başlattık ki, bu da aslında gölümüzü gelecek nesillere, çocuklarımıza en temiz şekliyle aktarabilecek anlayışla yapılıyor ve bu kapsamda bu projenin de ödeneklerini büyükşehir belediyemize gönderdik ve birlikte bu projeyi de,hayalet ağları temizleme projesini de yürütüyoruz” dedi.

Geçtiğimiz yaz döneminde çiftçilerin sıklıkla karşılaştığı su problemine ilişkin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde bir proje başlatıldığını vurgulayan Kurum, bu proje çerçevesinde hem Konya’daki, hem de Türkiye’deki tüm göllerin korunması, kurtarılmasının sağlanacağını belirterek, “Yine vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecek adımları atmaya yönelik bir proje inşallah başlatmıştık, bu proje kapsamında da gerek Tarım ve Orman Bakanlığımız, gerek Büyükşehir Belediyemiz üstüne düşen sorumlulukları bir bir yerine getirecek.

Biz istiyoruz ki, Beyşehir Gölümüz doğal haliyle, eski haliyle, güzel haliyle korunsun ve gelecek nesillerimize, çocuklarımıza bize emanet bırakılmış o gölümüzü bırakalım, koruyarak bırakalım.

İnşallah bu projeyi gerçekleştirdiğimizde Beyşehir Gölümüzdeki hem gölün su problemini, hem kurumaya kuraklığa karşı alınacak tedbirlere ilişkin bir proje gerçekleştireceğiz.

Şundan emin olabilir ki tüm Beyşehirliler, en az bir Beyşehirli kardeşimiz kadar, biz de Beyşehir Gölümüzü düşünüyoruz. Ve gölümüzün kurtarılmasına ilişkin yine vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesine ilişkin her türlü adımı da kararlılıkla atacağız, bunun müjdesini de buradan inşallah verelim.

Ve inşallah Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi ile yürüteceğimiz bu proje çerçevesinde de kendisi detayları açıklayacaktır ve bu kapsamda da Beyşehir Gölümüz inşallah eski haline dönecek adımları da hep birlikte atacağız”ifadelerine yer verdi.

BEYŞEHİR GÖLÜ ARTIK KİRLETİLMEYECEK

Huğlu ve Üzümlü mahallelerinde yapılmakta olan arıtma tesislerinin tamamlanmasıyla Beyşehir Gölü’nün su kalitesinin de korunacağını konuşmasında vurgulayan Bakan Kurum, şöyle devam etti:

“Huğlu ve Üzümlü’de arıtma tesisimiz yoktu ve aslında biz Beyşehir Gölümüz için, gölümüzün hem su seviyesini hem de kalitesini korumak üzere bir proje başlattık ve bu çerçevede Beyşehir’e kıyısı olan tüm ilçelerimizde köylerimizdeki atık sularını toplayarak arıtma tesisine verecek projenin etap etap gerçekleşmesini sağlamış oluyoruz.

Bu çerçevede Huğlu ve Üzümlü’de atıksu arıtma tesislerimizi, Bakanlığımızın desteklediği, yine Büyükşehir Belediyemizle yapmış olduğumuz o ortak proje çerçevesinde ihalelerini gerçekleştirdik ve hızlı bir şekilde projelerimiz de tamamlanma safhasına geldi”

“BEYŞEHİRLİ VATANDAŞLARIMIZI HER ZAMAN YANIMIZDA GÖRDÜK”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konuşmasında, Beyşehir’i ve Beyşehirliler’i her zaman yanlarında gördüklerini de vurgularken, “2001 yılında AK Parti kurulduğunda, o günden bu güne her zaman Beyşehir bizim yanımızdaydı, yol arkadaşımızdı ve biz de Beyşehir için yapılması gerekenleri hep yapmanın derdi içerisinde olduk. Hep Beyşehir daha iyi olsun, daha güzel olsun istedik.”dedi.

Bu çerçevede Bakanlık ve iktidar olarak Beyşehir’de gerek sosyal konutlarıyla, gerek bahçeleriyle ve parklarıyla, arıtma tesisleriyle Beyşehir için yapılabilecek tüm projeleri hep planlayıp, sözünü verdikleri projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Kurum, “Ve her geldiğimizde de ayrı bir heyecanla, ayrı bir coşkuyla Beyşehir için, kardeşlerimiz için ‘ne yapabilir’in derdinde olduk.”ifadelerini kullandı.

“BEYŞEHİR MİLLET BAHÇESİ PROJESİNDE SON AŞAMAYA GELDİK”

Beyşehir’e millet bahçesi yapmanın sözünü de verdiklerini hatırlatan Bakan Kurum, proje safhasının artık son aşamaya geldiğinin müjdesini de vererek, “Millet bahçesi sözü vermiştik, millet bahçemizin artık proje safhası son aşamaya geldi.

İnşallah Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız gölümüzün kıyısında, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla, Beyşehir gölümüzden istifade edeceğimiz ve sadece Beyşehirliler’in değil, tüm bölgenin bu alanı kullanacağı bir millet bahçesini inşallah ihalesini gerçekleştiriyor olacağız.”dedi.

“BEYŞEHİR’DE ÖNEMLİ SOSYAL KONUT PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak Beyşehir’de bugüne kadar gerek merkez ilçede gerekse bazı dış mahallelerinde önemli sosyal konut projelerini gerçekleştirip hayata geçirdiklerini de vurgulayan Bakan Kurum, “Huğlu’da ve Üzümlü’de biliyorsunuz söz verdiğimiz projeler vardı, onları çıktık, Beyşehir’de daha önce yaptığımız konutların üzerine yine emekli vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda yeni bir sosyal konut, emeklilere yönelik konut projesinin de 7 Aralık’ta ihalesi gerçekleştirilecek ve söz verdiğimiz şekliyle inşallah sosyal konutlarımızı yapmaya devam edeceğiz”diye konuştu.

“BEYŞEHİR, SAVUNMA SANAYİSİNİN ÜSSÜ OLMAYA DOĞRU GİDİYOR”

Konuşmasında, Beyşehir’in savunma sanayisinin bir üssü olmaya doğru gittiğine de dikkati çeken Bakan Kurum, bu konuda yürütülen çalışma ve taleplere ilişkin bilgiler verirken, şöyle devam etti:

“Tabi Beyşehir’imiz artık bir savunma sanayisinin üssü olmaya doğru gidiyor. Gerek Huğlu’da, gerekse Üzümlü’de savunma sanayisine ilişkin üretimlerimiz var, tesislerimiz var, lojistik yine tesislerimiz var ve bu tesislerimizin sayısı, buradaki istihdam sayısı her geçen gün artmaktadır.

Buna ilişkin de ilçe başkanımızın talepleri oldu. Bu çerçevede, bu alanların büyütülmesine ilişkin, yani burada yatırım yapmak isteyen yatırımcıların önünün açılmasına ilişkin düzenlemeyi de Bakanlığımız bünyesinde çalışıyor olacağız, aslında bu düzenlemeyi tüm sanayi alanları için de yapıyoruz.

Yine küçük sanayi alanıyla ilgili bir talep var, bu talep için de çalışmalarımızı yürütüyoruz. İnşallah Beyşehir’de yatırımı, istihdamı artıracak, gençlerimizin çocuklarımızın geleceği, umutla bakmalarını sağlayacak projelerimizi de gerçekleştiriyor olacağız.”

Bakan Kurum, Bakanlık olarak yurdun her köşesinde bir taraftan kentsel dönüşümler yaparken, diğer taraftan Beyşehir’in de aralarında olduğu birçok il ve ilçede sosyal konutlar ürettiklerini hatırlatarak, “Millet bahçeleriyle Beyşehir’deki yeşil alanları büyütürken, gölümüzü kurtaracak adımları atarken, diğer taraftan da tarihi mirasımıza sahip çıkacak projeleri yapıyoruz. İşte Eşrefoğlu camimiz…”diye konuştu.

“TARİHİ EŞREFOĞLU CAMİSİ ETRAFINDA KENTSEL YENİLEME ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ”

Tarihi Eşrefoğlu Camisi’nin etrafında bir kentsel yenileme projesi yaptıklarından konuşmasında söz eden Bakan Kurum, buna ilişkin de Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürüttükleri proje ile ilgili bilgiler vererek, “Buradaki tarihi binaları, restorasyonları, yine Eşrefoğlu Camimizin etrafındaki çevre düzenlemesi, gelen her turistimizin, her vatandaşımızın bu alanda hoşça vakit geçirebilmesine imkan sağlayacak inşallah adımları da atıyor olacağız.

İstiyoruz ki, bu anlamda da Beyşehir’imiz tüm bölgemize, tüm ilçelerimize örnek olsun. Tabi biz bu projelerin derdinde inanın gece gündüz şehirlerimizi, ilçelerimizi ziyaret ediyoruz.

Ve bu kapsamda işte valimizle, milletvekillerimizle büyükşehir belediye başkanımızla, merkez belediye başkanlarımızla birlikte Beyşehir için Konya’mızın bütün ilçeleri için ihtiyaç neyse, bu ihtiyaçları gidermeye yönelik adımlarımızı bugüne kadar kararlı bir şekilde atıyoruz ve atmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Hiçbir zaman üretilen dedikoduların, kendilerine atılan iftiraların, ithamların, karanlık senaryoların içinde olmadıklarının da konuşmasında altını çizen Bakan Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bundan sonra da olmayacağız; bu bir CHP zihniyetidir, CHP anlayışıdır, biz hep bu anlayıştan, zihniyetten uzak durduk ve sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde aynı anlayışla 2023 yılına kadar bu projelerimizi gerçekleştireceğiz.

Ve 2023 yılında da yeni bir 20 yılın kapılarını sizlerle birlikte aralamış olacağız.

İşte bugün belki birçok vatandaşımız, bu noktada seçimlerle geldiğimizde, bizim bu seçimlerde, 2019 mart seçimlerinde gelip buraya verdiğimiz sözler var.

“İSTİYORUZ Kİ BEYŞEHİR’İMİZ BÜYÜSÜN, İSTİHDAM SAĞLASIN”

Yani adayımız vardı ve dedik ki; ‘biz Beyşehir’imize şu şu şu projeleri yapacağız; biz belediyeyi almasak da vatandaşlarımız için, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecek tüm adımları attık.

O gün ne söz verdiysek, o sözleri bir bir gerçekleştiriyoruz. Çünkü bizim bu noktada hayallerimiz var, istiyoruz ki; Beyşehir’imiz büyüsün, Beyşehir’imiz istihdam sağlasın, Beyşehir’imiz her türlü olanaklarıyla eğitimden sağlığa turizme, sanayiye bütün alanlarda büyüsün ve vatandaşlarımız ihtiyaçlarını Beyşehir’de karşılasın istiyoruz.

İşte yüksekokulumuz, işte hastanemiz, işte kaymakamlığımız bütün alanlarda… İşte sanayi ile alakalı Huğlu’daki, Üzümlü’deki gelişmeler… Ki Beyşehir OSB ile ilgili de aynı şekilde talepler var, bu taleplerin hepsini bir bir takip ediyoruz, gerek milletvekillerimizle, gerek büyükşehir belediye başkanımızla, gerek ilçe başkanımızla bu konuların yakın takipçisi olacağız.

“BEYŞEHİR’İN NE İHTİYACI, TALEBİ VARSA BUNDAN SONRA DA GİDERECEĞİM”

Şunu net söyleyebilirim ki; ben sizin bir kardeşiniz olarak Beyşehir’in ne ihtiyacı, ne talebi varsa bugüne kadar gidermeye gayret gösterdim, bundan sonra da aynı anlayışla gidereceğim.

Ve sizden de ricam 2023’e çok az kaldı, gideceğiz tüm projelerimizi anlatacağız, 20 yıl önce Beyşehir neydi, bugün Beyşehir ne? 20 yıl önce Konya neydi, Derebucak nasıldı?

Gidip bütün vatandaşlarımıza bu projelerimizi anlatacağız, yaptıklarımızı anlatacağız, ‘yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’ diyeceğiz, ‘referansımızdır’ diyeceğiz ve bu anlamda bu anlayışla biz her zaman milletimizle beraber yürüdük ve yine sizlerle, milletimizle beraber yürüyeceğimizi ifade etmek istiyorum.”

“DESTEKLERİNİZE MİNNETTARIZ”

AK Parti İlçe Başkanı Recep Elkin de konuşmasında,ülke olarak içerisinde bulunulan zorluklara rağmen yatırımların hız kesmediğine dikkati çekerek, “Ülke olarak içerisinde bulunduğumuz ekonomik saldırılara, engelleme politikalarına, yakın tarihte atlatmış olduğumuz pandemi sürecinden doğan ekonomik zorluklara rağmen geri adım atmadan, hiçbir yatırım projesini yavaşlatmadan, hız kesmeden devam etmek suretiyle tamamladık ve tamamlıyoruz”dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Bakan Kurum’a da bu anlamda desteklerinden dolayı teşekkür eden Elkin, şöyle devam etti:

“Bu sebepledir ki, sizlerin nezdinde ilçemize ve bölgemize yapılan ve yapılması planlanan yatırım ve projelere vermiş olduğu destekten ötürü ilgisinden ötürü genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a minnet ve şükranlarımı arz ediyorum.

Sayın bakanım, ilçemiz ve bölgemizle ilgili tüm yatırım programlarında ve planlanan projelerde bizlere vermiş olduğunuz destek, ilgi ve alakanız hepimizce malumdur. Fakat, özellikle ‘Konya’nın denizi, bizim gözbebeğimiz’ olan gölümüzün hayalet ağlardan ve dip atıklardan kurtulması için yapılmış olan dip temizliği, yine 150 bin metrekare alana sahip olan millet bahçemiz, Huğlu ve Üzümlü mahallelerimizde yapımları tamamlanmak üzere olan atık su arıtma tesislerimiz ve ikinci etap organize sanayi bölgesi için vermiş olduğunuz destekler, Huğlu ve Üzümlü mahallelerimizde yapılması planlanan sanayi alanı projelerimize Beyşehir ilçe merkezinde “3.etap TOKİ ve emekliler TOKİ” diye adlandırmış olduğumuz 730 konut, Üzümlü ve Huğlu mahallelerimizde 177 konut olmak üzere toplamda 907 konutun kazandırılması hususunda göstermiş olduğunuz ilgi, alaka ve desteklerden dolayı öncelikle size ve emeği yadsınamayacak olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay Beyefendiye ve Cumhurbaşkanımız Başdanışmanı Mustafa Akış Bey’e, bölge milletvekilimiz Gülay Samancı Hanımefendiye, il başkanımız Hasan Angı başkanımıza ve tüm Konya milletvekillerimize sizlerin nezdinde teşekkürü bir borç bilirim. Değerli Bakanım, AK Parti İlçe Teşkilatı olarak bütün kademelerimizle birlikte 2023 yılı seçimlerinde sayın Cumhurbaşkanımıza en büyük desteği vermekten hiçbir zaman geri durmadık, geri durmayacağı inşallah.”

BAKAN KURUM BEYŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, daha sonra Beyşehir Belediyesi’ni de ziyaret etti.

Beyşehir Belediyesi hizmet binası önünde çiçeklerle karşılanan Bakan Kurum, başkanlık makamına çıktığı esnada koridorda yer alan fotoğraf sergisini de beraberindekilerle inceledi.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, makamında misafir ettiği Bakan Kurum’a iade-i ziyaretinden ve bakanlık olarak verdiği desteklerden ötürü teşekkür etti.

Bayındır, “Konyamızın denizi, Antalya’mızın terası... Dünyada her şehrin güzellikleri vardır ama dünyadaki bütün şehirlerdeki güzelliklerin toplandığı yer Beyşehir’e onur ve şeref verdiniz.

Sizi aramızda görmekten onur, gurur duyuyoruz.Siz, genç, hedefi, vizyonu olan, bizce tesbit ettiğimiz her değerin sahibi olduğunu bildiğimiz sizin gibi ülkesini, Konyasını seven, biz de Beyşehir’i sevenlerdeniz. Yolumuz aynı, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber inşaat mühendisisiniz, inşaat mühendisiyim. Biz şehrimize, siz ülkemize kendini feda edenlerdensiniz”şeklinde cümlelere yer verdi.

Başkan Bayındır, Bakan Kurum’dan Beyşehir-Akseki Karayolu’ndaki 18 kilometrelik kıyı şeridinin gerisinde hayata geçirmek istediği projeler konusunda Bakanlık olarak destek beklediklerini de belirtti.

Başkan Bayındır, Bakan Kurum’a ziyaretinin sonunda günün anısına Beyşehir Gölü üzerindeki günbatımını yansıtan bir tablo hediye etti.

Bakan Kurum, daha sonra Beyşehir Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla araç filosuna dahil ettiği yeni iş makineleri ile Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından hibe edilen vidanjörün de sergilendiği Anıt meydanındaki alanı da gezerken, Başkan Bayındır ise tanıtımı yapılan araçlara ilişkin bilgiler aktardı.

Araçların önünde çektirilen toplu fotoğrafın ardından Bakan Kurum Beyşehir’den ayrıldı.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Bakan, Kurum:, “Bir, Beyşehirli, Kadar,, Beyşehir, Gölümüzü, Düşünüyoruz”,
Yorumlar
Haber Yazılımı