Haber Detayı
13 Nisan 2017 - Perşembe 13:25 Bu haber 5767 kez okundu
 
Başdanışmanlar Beyşehir'de Yeni Hükümet Sistemi’ni anlattı
BEYŞEHİR - Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Mustafa Akış ve Gülay Samancı, Beyşehir ilçesinde düzenlenen konferansta Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yeni süreçte Türkiye’ye neler getireceğini anlattı.
Güncel Haberi
Başdanışmanlar Beyşehir'de Yeni Hükümet Sistemi’ni anlattı

BEYŞEHİR - Beyşehir Kültür ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen konferansa Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Mustafa Akış ve Gülay Samancı, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun,  AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, MHP İlçe Başkanı Muzaffer Duymuş, kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Konferansın açılışında kürsüye gelen Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçeye kazandırılan devlet ve belediye yatırımlarından söz etti. Beyşehir’e hizmet etmeye hız kesmeden devam ettiklerini anlatan Özaltun, ilçeye hizmet etme aşkıyla yandıklarını, hizmet noktasında elde ettikleri başarının temel sebebinin de bu ve ekip ruhu içerisinde birlikte hareket ederek çalışmak  olduğunu belirtti. Bölgeye yapılacak daha pekçok hizmet ve iş olduğunu da vurgulayan Özaltun, verilen bu desteğin sürmesiyle birlikte başaramayacakları hiçbir işin olmadığını kaydetti. Özaltun, 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasına da değinirken, Beyşehir özelinde de  tarihi rekor kıracaklarına inandıklarını belirtti.

Konferansta  salonu dolduran katılımcılara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini’ni anlatan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, yeni dönemde nasıl bir sistem getirilmek istendiğini, bununla birlikte yeni Türkiye’de ortaya çıkacak tablonun nasıl olacağı ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin neleri içerdiği ile ilgili de konuşan Akış, sunumuna işin felsefesinden, tarihsel sürecinden bahsetti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülay Samancı da, sunumunda değişiklik maddelerinden  ve 15 yıllık AK Parti sürecinde geçirilen safhalardan söz etti. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine giderken neden böyle bir değişikliğe ihtiyaç duyduklarını anlatan Samancı, muhalefet partisi MHP ile beraber AK Parti iktidarı ile birlikte hareket etmek suretiyle Türkiye’de istikrarsızlığın sonuna doğru 16 Nisan’da son noktayı hep beraber vurmuş olacaklarını belirtti.
        Samancı; artık  televizyonların başında  ‘cumhurbaşkanı acaba  kime hükümeti kurma görevini  verecek’ diye  bundan sonra  bakmıyoruz. Doğrudan doğruya, seçimi bizler, yani halk, millet yapmış olacak. Biz belirleyeceğiz hükümeti, biz belirleyeceğiz.”

Akış ve Samancı, sunumlarının ardından katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Başdanışmanlar, Beyşehir'de, Yeni, Hükümet, Sistemi’ni, anlattı,
Yorumlar
Haber Yazılımı