Haber Detayı
29 Mart 2021 - Pazartesi 10:04 Bu haber 4762 kez okundu
 
Başkan Altay: “Yeni Büyükşehir Yasası En İyi Konya’da Uygulanıyor”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ile birlikte Ahırlı ve Yalıhüyük’te esnafla ve vatandaşlarla buluşarak Ahırlı Şehir Konağı’nın açılışını gerçekleştirdi.
Bölgeden Haberi
Başkan Altay: “Yeni Büyükşehir Yasası En İyi Konya’da Uygulanıyor”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ile birlikte Ahırlı ve Yalıhüyük ilçelerini ziyaret etti. İlk olarak Ahırlı’da Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Hançerli, Mehmet Taylan ve AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Özalp ile birlikte Ahırlı Belediyesi’ni ziyaret eden AK Parti Konya Milletvekili Sorgun ve Başkan Altay, Belediye Başkanı İsa Akgül ile bir araya geldi. AK Parti Konya Milletvekili Sorgun ve Başkan Altay daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Ahırlı Şehir Konağı’nın açılışını gerçekleştirdi.

AHIRLI’YI HER GELİŞİMDE FARKLI GÖRÜYORUM

Açılışta konuşan Sorgun, Büyükşehir Belediyesi’nin adına yakışır hizmetlerinden bir tanesini açtıklarını ifade ederek, “Ahırlı’yı her gelişimde farklı görüyorum. Burada tarım ve hayvancılık gün gün gelişiyor. 12 binin üzerinde büyükbaş hayvanı var. Elhamdülillah Türkiye üretiyor. Konya üretiyor, Ahırlı’mız üretiyor. Bu hizmetleri dolayısıyla başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Ahırlı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hemşehrilerime hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu. Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül de, “Büyükşehir Belediyemiz dün olduğu gibi bugün de her zaman yanımızdalar. Ahırlı’nın sorunlarıyla bir bir ilgileniyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun.” dedi.

İNSANLARIN KONFORUNU VE GELİRİNİ ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Açılışın ardından Şehir Konağı’nı gezerek incelemelerde bulunan Başkan Altay, ilçe ziyaretlerini değerlendirdi. 2014'teki Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte ilçelerin eksiklerini gidermek için büyük bir çaba sarf ettiklerini kaydeden Başkan Altay, Seydişehir'de itfaiye binasının, Ahırlı\'da şehir konağının açılışını gerçekleştirdik. Hem temel ihtiyaçların gideriliyor hem de sosyal hayatla ilgili eksikler tamamlanıyor. Konya'nın 31 ilçesinde ilçe başkanlarımızla belediye başkanlarımızla birlikte yaşayan insanların konforunu artırmak, gelirlerini artırmak için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Ahırlı’mızda hayvancılıkla ilgili ciddi bir varlık oluştu. Biz de tarımsal ve hayvansal desteklerimizi burada yaşayan insanların gelirini artırmayı arzu ediyoruz.” dedi. 2014 yılında Yeni Büyükşehir Yasası çıkarken en çok tartışılan şehrin Konya olduğuna değinen Başkan Altay şöyle devam etti: “42 bin kilometrekarelik alanda 31 ilçesinde Konya'nın bunu nasıl uygulayacağı tartışma konusuydu. Ama bugün gelinen noktada şunu açık yüreklilikle ifade edebiliriz ki Büyükşehir yasasını en iyi uygulayan il Konya'da, 31 ilçemizi birlikte kalkındırmak için gece gündüz demeden gayret ediyoruz. Konya'nın birliği-beraberliği bereket olarak Konya'da yaşayan tüm insanların hayatına katkı sağlıyor.”

ZİYARETLER YALIHÜYÜK’TE DEVAM ETTİ

AK Parti Konya Milletvekili Sorgun, Başkan Altay ve beraberindeki heyet, Yalıhüyük ilçesine de bir ziyaret gerçekleştirerek Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer ile bir araya geldi. Belediye binasında yapılan görüşmede Sorgun ve Başkan Altay, 2021 yılı için ilçeye planlanan yatırımların istişaresini yaptıktan sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak Yalıhüyük Şehir Konağı inşaatında incelemelerde bulundu.

BELEDİYELERİMİZ ÜRETTİKÇE TÜRKİYE GELİŞİYOR

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “Bu hizmetlerde en büyük emeği olan, katkısı olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ilçe belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu kış gününde bile durmak, dinlenmek yok. Hizmet siyaseti devam ediyor, üretim devam ediyor. Belediyelerimiz ürettikçe Türkiye elhamdülillah gelişiyor. Bizim sloganımız Konya gibi bir Türkiye, Türkiye gibi bir dünya diyoruz. Onu da Allah’ın izniyle adım adım gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

EL ELE VERDİK, KONYA’NIN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, Konya’daki başarının temelinde birlikte çalışma kültürünün yattığını belirterek, “Tüm milletvekillerimiz, il başkanlığımız birlikte Konya’nın her ilçesine her mahallesine hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Yalıhüyük Şehir Konağımız son aşamaya gelmiş. İnşallah sonbaharla birlikte burası da hizmete girmiş olacak. Böylece merkezdeki sosyal imkanların tamamı ilçelerimizde de vatandaşlarımız tarafından kullanılmış olacak. Yatırımlarımızı devam ettireceğiz. Özellikle Suğla Gölü’nden dolayı çok önemli bir tarımsal üretim gerçekleştiriliyor. Gelirin artması için tarımsal desteklere de devam ediyoruz. El ele verdik, Konya’nın hayallerini gerçekleştiriyoruz. Hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı. Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer de, desteklerinden dolayı AK Parti Konya Milletvekili Sorgun’a ve Büyükşehir Belediye Başkanı Altay’a teşekkür etti. AK Parti Konya Milletvekili Sorgun ve Başkan Altay son olarak Akkise Mahallesi’nde devam eden meydan düzenleme çalışmalarında da incelemelerde bulunarak Yalıhüyük ziyaretini noktaladılar.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Başkan, Altay:, “Yeni, Büyükşehir, Yasası, En, İyi, Konya’da, Uygulanıyor”,
Yorumlar
Haber Yazılımı