Haber Detayı
25 Nisan 2020 - Cumartesi 15:31 Bu haber 6902 kez okundu
 
Başkan Bayındır “Beyşehir kapılarını Dünyaya açacak!”
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü sahili, Karaburun plajında yeni projelerini açıkladı.
Güncel Haberi
Başkan Bayındır “Beyşehir kapılarını Dünyaya açacak!”

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü sahili, Karaburun plajında yeni projelerini açıkladı.

Başlatılan proje ile Beyşehir Gölü Karaburun Plajı kapılarını dünyaya açması planlanıyor. Konu ile ilgili Beyşehir Belediyesi Birim Müdürleri alanda tespit çalışmaları yaparak projenin değerlendirilmesi konusunda fikir alışverişi yaptı.

Proje ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Adil Bayındır, “Güneşin koşarak doğup, hüzünle battığı şehir Beyşehir” sloganı ile vurgu yaptı.
Bayındır, “Mevla bütün güzelliğe uyan kriterleri, dağsa dağ işte karşımızda, gölse göl işte yanımızda ormansa orman arkamızda, tarihse tarih her yerinde. Bir şehre Mevla o kadar cömert davranmış ki, işte o şehir Beyşehir, diye betimleyerek proje hakkında şunları söyledi. 
“Beyşehir Karaburun’da 188 hektarlık bir alanda plaj, marina, kamping alanı, bungalovlar ve çadır kamplı tesisler olmak üzere kapsamlı bir çalışma yaptık. Projenin animasyonunu sosyal medya yoluyla vatandaşımıza izlettik. Görüşlerini aldık. Beyşehir’i Antalya’ya yayla niteliği Antalya için Beyşehir, Konya için deniz niteliğindedir. Bu projeyi yapmamıza fırsat veren Milli Parklar Genel Müdürlüğünden İsmail Üzmez’e ve bu alanı belediyemize bırakan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyorum. Bu proje Konya’mızın Antalya’mızın İç Anadolu’nun yazlığı olacak bir yer hazırlıyoruz.

Bu sene plaj ve kamping alan bölümünün karavan kamping alanını çözeceğiz. Günübirlik kamping alanını çözeceğiz çadır kampın çözeceğiz şu gördüğümüz geri planda manzaraya hâkim bir yerde kademeli bir biçimde bungalovlar yerleştireceğiz. Plajın arka planında sazın içinde çakma ağaçlarla ahşap yapı kavramıyla yine bungalovlar ve kamelyalar çözeceğiz. Plajımız Akdeniz de ne varsa şezlonguyla, çadırıyla, şemsiyesiyle tabi gözetleme kulelerine kadar düzenli bir biçimde disiplinli bir biçimde buraya gelen vatandaşın hem kendini dinleyeceği hem yüce Mevla’nın bu verdiği cömert bu güzellikleri yerinde yaşayacağı bir manzarayla güzel tatiller yapmalarını sağlayacağız. Beyşehir’in bana göre ufkudur bu proje, Beyşehir olması gereken turizmde olması gereken planı budur, bütün dünyanın geleceği yerinde yaşayacağı güzellikte bir yerdeyiz şuan, bu duygular içinde çok mutlu olduğumu söyleyeyim. Kader bize tekrar böyle bir yeri yapma şansı verdiği için Mevla’ya şükrediyorum böyle güzel doğası, tarihi, tabiatı harika bir şehirde belediye başkanı olmak bir onurdur halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Başkan, Bayındır, “Beyşehir, kapılarını, Dünyaya, açacak!”,
Yorumlar
Haber Yazılımı