Haber Detayı
11 Mart 2021 - Perşembe 10:13 Bu haber 4516 kez okundu
 
Başkan Bayındır Turizm Ve İstihdam Konularını Ele Aldı
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi Mart ayı Olağan Meclis Toplantısında Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir’in konumunun önemini ve geleceğine dikkat çekti.
Ekonomi Haberi
Başkan Bayındır Turizm Ve İstihdam Konularını Ele Aldı

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi Mart ayı Olağan Meclis Toplantısında Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir’in konumunun önemini ve geleceğine dikkat çekti.

Turizm alanında Beyşehir’in marka haline geleceğini belirten Başkan Bayındır, Antalya’nın terası Konya’nın denizi lafının hakkını vermek için ne gerekiyorsa hep birlikte yapacaklarının altını çizerek şu açıklamalarda bulundu;

Başkan, “Hep birlikte Bir Beyşehir düşünüp, planlıyoruz. Beyşehir’in geleceği olan Karaburun sahili, Yeşildağ İskelesi, adalar ve sahil kesimlerini Konya Büyükşehir Belediyemiz ve Devletimizin gerekli kademeleri ile birlikte eko turizme ivme kazandırmamız gerekiyor. Bu sayede Antalya’nın terası Konya’nın denizi lafının hakkını verelim. Yani bu şehrin sahil köylerinde bir taraftan Kuşluca bir taraftan, Akburun, Kıstıfan, Çiftlik karşı tarafta Gölyaka Kurucuova, Yeşildağ ve Dumanlı gibi mahallelerimizde de yavaş yavaş pansiyonculuğa doğru hazırlıklarımız var.

Malanda, İslibucak, Dedegül Dağı boğazının önünde güzel alanlarımız var. Biz bu yerleri yayla turizmine açalım. Eko turizm de ve yayla turizminde çok öne çıkarabileceğimiz yerler bunlar. Hayal ettiğim Beyşehir’i söylüyorum. Dünyanın her yerinde birer ikişer tane güzellik vardır. Fakat dünyanın her yerinde olanların hepsini Beyşehir’de görebilmeniz mümkün. Bu yalan değil! Çevre örgütleri ve Çevre Bakanlığı yönünden ele alırsanız, Beyşehir buna cevap verir.

Sanayiyle ne alaka dedikleri Beyşehir Huğlu ve Üzümlü de mucizeler yaratmaktadır. Bütün bunları harmanladığımız zaman bir şey ortaya çıkıyor. Beyşehir insanı çalışkandır. Beyşehir İnsanı üretkendir. Beyşehir Konya bölgesinin önemli bir kentidir. O yüzden el birlik turizm de bir yerlere gelmemiz. Hep birlikte üreten, üretenlerin özgür olduğunun ifadesinin tam bulması açısından Huğlu’nun güzel bir sözü vardır. Üreten biziz, yöneten biziz bu sloganı da yaşıyoruz hep beraber hem Huğlu da hem Üzümlü de hem Beytekste hem organize sanayi de hedeflerimiz şöyle bir koyalım” dedi.

Başkan Bayındır, “Beyşehir’de İstihdam çoğalıyor, işsizlik azalıyor”

Mart ayı Meclis toplantısı öncesi açıklamada bulunan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, istihdamın çoğaldığını ve işsizliğin azaldığının altını çizdi.

Başkan Bayındır, “Geldiğimiz gündeki Organize sanayi dahil, Huğlu ve Üzümlümüzün istatistikleri belli Beyşehir’imizin Beyteksi ile organizesindeki tesisleriyle Huğlu ve Üzümlü tesislerimizle işçi sayımız genel anlamda 5–6 bin civarında idi şu anda geldiği nokta 9 binlere varıyor.  Beyşehir Organize Sanayi bölgemizin 55 fabrikalık parseli var buralara ilave olarak ikinci kısım oluşturuyoruz.  

Önceden sabahın seherinde şehrimizden 5 – 10 tane araba giderken bugün 25 – 30 tane araba gittiğini görmek beni gururlandırıyor. Huğlu’nun ve Üzümlü’nün girişinde ve arkasında ki sanayi bölgelerini oluşturduğumuzda, Beyşehir bölgesinin benim yaptığım tespite göre 32 bin kişilik bir istihdam alanı oluşacak. Kısaca bu 3 buçuk 4 yıllık bir plan sonunda bugün 75 bin olan Beyşehir nüfusunun ileride 90 binleri bulacağını söylüyorum.

Güneş’in koşarak doğup hüzünle battığı bu güzel şehre hepimizin borcunun olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla hep beraber bizim hepimizin aslı görevleri bunlardır. Makamlar partiler gelip geçebiliyor. Asıl olan geri de kalanlar. O yüzden oturacağız tartışacağız bazen ama asıl olan benim söylediğin ana fikir de beraberiz. Onda hiç bir şüphem yok bizler omuz omuza vererek ve gece gündüz çalışıp doğru kararları süratle hayata geçirmek boynumuzun borcu diyorum.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Başkan, Bayındır, Turizm, Ve, İstihdam, Konularını, Ele, Aldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı