Haber Detayı
14 Şubat 2018 - Çarşamba 11:33 Bu haber 5298 kez okundu
 
Başkan Özaltun’dan Müftü Çelikoğlu’na Kutlama
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, TRT1’de ekranlara gelen Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’na katılan İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu’nu tebrik etti.
Güncel Haberi
Başkan Özaltun’dan Müftü Çelikoğlu’na Kutlama

BEYŞEHİR - Başkan Özaltun, yaptığı açıklamada, TRT1’de yayınlanan yarışmaya din görevlisi olarak ilk kez bir müftünün katıldığını belirterek, “Beyşehir’de uzun süredir İlçe Müftüsü olarak görev yapan Müftü Mahmut Çelikoğlu hocamızın sözkonusu yarışmaya katılma medeni cesaretini gösterip ilçemizi bu anlamda TRT1 ekranlarında başarıyla temsil etmesinden dolayı yaşadığımız gurur ve onuru ifade etmek istiyorum. İlk kez bir müftünün bu yarışmaya katıldığı hususu, program sunucusu tarafından da yarışmada dile getirildi. İlçe Müftümüz Çelikoğlu’nun böyle bir yarışmaya katılmasını, ilçemizin tanıtımı açısından da önemli buluyoruz. Hem kendisi yarışırken, hem de bu vesile ile ekranlara gelen görüntüler sayesinde ilçemizin her yönüyle tanıtımına katkıda bulunmuştur. Yarışmada, hocamızın ay finaline kalma şansını kıl payı yitirmesine ise üzüldük. Çünkü, önce ay finaline kalarak yoluna devam etmesi, sonrasında ise Türkiye finaline katılıp burada derece elde etmesini çok arzu ediyorduk.Buna rağmen, bizim gönüllerimizdeki birincimiz Müftü hocamızdır” dedi.

       Yarışmada, Fatır suresinin 29 ve 33.ayetlerini tilavet eden Çelikoğlu 3 kişiden oluşan jürinin de beğenisini kazanmasına rağmen, bir üst tur olan ay finaline kalamadı. Bir jüri üyesinden 100 tam puan almayı başaran Çelikoğlu, yarışma sonunda 288 puan elde etti. Bu puanlara seyirci puanları da eklendi. Ancak, Çelikoğlu’nun topladığı puanlar birinci olup ay finaline katılma hakkını kazanmasına yeterli gelmedi.

        Yıl boyunca tilavet ziyafeti yaşatan  yarışma, aynı zamanda  yarışmacılarına hediyeler de veriyor. Büyük finalde birinci olan yarışmacıya 50 tam, ikinci olan yarışmacı 25 tam ve üçüncü olan yarışmacıya ise 15 tam altın hediye ediliyor.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Başkan, Özaltun’dan, Müftü, Çelikoğlu’na, Kutlama,
Haberin Videosu
Yorumlar
Haber Yazılımı