Haber Detayı
15 Şubat 2018 - Perşembe 08:58 Bu haber 7800 kez okundu
 
Konyalı Fotoğrafçılara Bu Fotoğraflar Kupayı Kazandırdı
BEYŞEHİR - Fotoğraf Sanatı Derneği (FOTOGEN) tarafından bu yıl 12’incisi düzenlenen “Türkiyemiz” konulu 12.Sami Güner Kupası Fotoğraf Gösterisi Yarışması’nın sonuçları açıklandı.
Eğitim-Kültür Haberi
Konyalı Fotoğrafçılara Bu Fotoğraflar Kupayı Kazandırdı

BEYŞEHİR - Yarışmaya Beyşehir ilçesinden katılan fotoğraf sanatçıları Seyit Konyalı ve Gökalp Bilici’nin “Toprağın Ruhu”, “Köprü” ve “Yaşayan sazlık” isimli fotoğraf gösterileri jüri üyeleri tarafından 2018 yılı kupa ödülüne layık görüldü.

        Fotoğraf sanatçısı Seyit Konyalı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, aynı kentte yaşadığı fotoğraf sanatçısı dostu Gökalp Bilici ile birlikte katıldıkları yarışmada kupaya sahip olabilmek için elemeli üç turun da geride bırakılması gerektiğini belirterek, “Sonsuz Şükran Köyü’ndeki kerpiç evlerin yapım sürecini anlatan “Toprağın ruhu”, Beyşehir’deki tarihi Taşköprü’yü 4 mevsim, gece ve gündüz anlatan “Köprü” ile Beyşehir ve Eber göllerindeki sazlıklardan geçimini sağlayan insan hikayelerini konu alan “Yaşayan Sazlık” isimli fotoğraf gösterilerimiz, üç turu da geçerek bu yılın Sami Güner Kupası’nı almaya hak kazanmıştır” dedi.

       Konyalı, bölgeyi en iyi şekilde tanıtabilmek ve günümüzün yaşam koşullarını ve insan hikayelerini yarınlara aktarabilmek için fotoğraf sanatının gücünü kullanmaya devam ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Çektiğimiz fotoğraflar sayesinde gruplar halinde veya bireysel olarak binlerce fotoğrafçı ilçemize ve bölgemize gelmekte. Bu fotoğraflar özellikle sanal ortamlarda hızla yayılarak Türkiye ve dünyada izlenmektedir. Yabancı medya ve sosyal medya Beyşehir fotoğraflarını yakından takip etmekte ve yer vermektedir. Bölgemizin tanıtımında sosyal medya ve fotoğraf yarışmalarını etkin bir şekilde kullanmaktayız. Sami Güner Kupası da Türkiye’de Fotoğraf gösteri yarışmalarının en prestijli olanı olarak karşımıza çıkıyor. Fotoğrafçı arkadaşım Gökalp Bilici ile birlikte katıldığımız 3 aşamalı yarışmada bu yıl finali geçerek kupayı almanın haklı gurur ve onurunu yaşıyoruz. Kupaya giden süreçte gösterilerimizin yaşadığımız şehir yani Beyşehir ve bölgesi olması ilçemizin tanıtımı için çok etkili oldu. Kupayı alan çalışmalarınız yıl boyunca fotoğraf derneklerinde ve topluluklarında gösterime girecek. İlk gösteri ve kupa töreni 22 Şubat 2018 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Konyalı, Fotoğrafçılara, Bu, Fotoğraflar, Kupayı, Kazandırdı,
Yorumlar
Haber Yazılımı