Haber Detayı
31 Mayıs 2017 - Çarşamba 14:13 Bu haber 5157 kez okundu
 
Başkan Özaltun, Vatandaşların İftar Coşkusuna Ortak Oldu
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçe merkezinde kurulan iftar sofrasında vatandaşlarla biraraya gelerek iftar coşkusuna ortak oldu.
Güncel Haberi
Başkan Özaltun, Vatandaşların İftar Coşkusuna Ortak Oldu

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, her yıl Göl Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  Aşevi tarafından düzenlenen iftar sofrası tarihi Eşrefoğlu Bedestende kuruldu.

         İftarını açmak üzere sofraya gelen vatandaşlarla biraraya gelen ve uzun süre sohbet eden Belediye Başkanı Murat Özaltun, vatandaşların  ramazan-ı şeriflerini tebrik etti. Özaltun, yemek kazanlarının başına da geçerek vatandaşlar için yapılan iftar dağıtımına eşlik etti. İftar sofralarının rahmet ve bereket ayı olan ramazanda  7’den 70’e herkesi buluşturan, güzelliklerin paylaşıldığı, birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği  yerler olduğunu belirten Başkan Özaltun, bu güzel manevi  duyguları vatandaşlarla birarada yaşamak adına aralarında olduğunu vurguladı.

        Başkan Özaltun, 2012 yılında kurularak faaliyete geçirilen Göl Feneri Derneği  bünyesindeki  aşevinin sadece ramazan aylarında değil, yılın 365 günü bölgesine hizmet veren bir kuruluş haline dönüştüğünü belirterek, şunları kaydetti:  “Beyşehirli hayırseverlerimiz ile esnaflarımızın da maddi destek ve katkılarıyla her gün ortalama 300 kişiyi doyuran aşevimiz, ramazan ayında da kurduğu geleneksel  iftar sofrasıyla günlük ortalama 700 kişiye birden iftar yemeği veriyor. 4 çeşit yemeğin çıkarıldığı iftar aşından, iftar sofrasına gelemeyecek durumda olan özürlülerimiz, yaşlılarımız ve ihtiyaç sahibi 300 hemşerimiz istifade ediyor. Bu vatandaşlarımızın sefer taslarıyla iftar aşları evlerine kadar araçlarla götürülüyor.Yaklaşık 400 kişi ise, bedestenimizdeki bu manevi ortamda dağıtımı gerçekleştirilen iftar yemeğinden yararlanıyor.

        Beyşehir Belediyesi olarak da aşevimize buradaki hizmetlerin ve temizlik faaliyetlerinin yürütülmesinde çadır ve personel desteği veriyoruz. Bu anlamda, bu iftar sofrasına maddi destek ve katkı sağlayan tüm hayırsever vatandaşlarımız ve esnafımız ile organizasyonu gerçekleştiren derneğimize, aşevi bünyesinde gönüllü olarak çalışan görevlilerimize ilçe halkımız adına teşekkür ediyorum.”

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Başkan, Özaltun,, Vatandaşların, İftar, Coşkusuna, Ortak, Oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı