Haber Detayı
27 Ekim 2016 - Perşembe 12:38 Bu haber 4172 kez okundu
 
Başkan Özaltun, STK Temsilcileriyle Buluştu
BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’de faaliyet gösteren sivil toplum örgütü (STK) temsilcileriyle düzenlediği istişare toplantısında bir araya geldi.
Güncel Haberi
Başkan Özaltun, STK Temsilcileriyle Buluştu

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nden Taşköprü Aile Çay Bahçesi’nde düzenlenen toplantıda sivil toplum örgütü temsilcilerine hitaben bir konuşma yapan Özaltun, göreve geldiği günden bu yana yürütülen Belediye çalışmaları ve hayata geçirilen projelerden söz etti. Devam eden ve hayata geçirilecek olan yeni projelerle ilgili de STK temsilcilerini bilgilendiren Özaltun, yatırıma dönüştürülen çalışmalarla Beyşehir’de  son dönemde yaşanan gelişim ve değişime dikkat çekti.

Beyşehir Belediyesi’nin geçmişte esnaf ve personel maaşlarını ödeyemez durumda mali sıkıntılar yaşadığı dönemlerin artık geride kaldığını, bugün hem çalışanının maaşlarını, hem de esnafa olan borçlarını ödeyen mali sorunları olmayan bir kurum hüviyetine büründüğünü anlatan Özaltun, “Allah’a şükürler olsun ki, bugün benim kadrolu memurum ayın 15’inde maaşını alıyor. Daha önce 3-4 ay maaşı ödenemeyen taşeron personelim ise bugün  7’sinde maaşını alıyor. Ve içeride de bir kuruş alacağı yoktur.”diye konuştu.

Beyşehir Belediyesi’nin görevi devraldıklarında  esnafa 6 milyon liralık borcu olduğunu hatırlatan Özaltun, bugün ise artan mahalle sayısıyla birlikte ürettiği birçok hizmete rağmen böyle bir borç yükünün sözkonusu olmadığını vurguladı, “Esnafımıza artık zamanı geldiğinde düzenli ödemesini yapan bir kurum haline geldik”ifadelerini kullandı.

Belediyenin mali yönünü iyi noktalara getirirken, diğer yandan da hem araç ekipman, hem personel noktasında kurumun modernizasyonunu sağladıklarını anlatan Özaltun, İlçe Belediyesi’nin artık merkezdeki  12 mahalle değil, 67 farklı yerleşim merkezine birden hizmet götürme noktasına geldiğini kaydetti.Özaltun, Beyşehir Belediyesi’nin geldiği noktadaki payda herkesin katkısı olduğuna da işaret ederken, “Ortada bir başarı varsa, bu başarı sadece benim başarım değil, hepimizin ortak başarısıdır.”diye konuştu.

Başkan Özaltun, konuşmasında, toplantının gündem maddeleri arasında yer alan Beyşehir’i daha iyi tanıtabilmek için yeni bir tanıtım derneği kurmak istediklerini de belirtirken, bu konuda sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin öneri ve görüşlerini dinledi.

Toplantıya, Beyşehir STK Platformu Başkanı Salih Gül, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol ve meslek odası ve çeşitli derneklerin başkanları katıldı. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, İlçe, Belediye, Başkanı, Murat, Özaltun, Beyşehir’de, faal
Yorumlar
Haber Yazılımı