Haber Detayı
04 Ekim 2016 - Salı 10:59 Bu haber 4754 kez okundu
 
Batı Toroslar Bitki Zengini
BEYŞEHİR - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof.Dr.Mustafa Şahin, Beyşehir, Seydişehir ve Bozkır havzasının yer aldığı Batı Toroslar'da dünyanın hiçbir yerinde olmayan 3 bine yakın bitki tesbit edildiğini belirtti.
Güncel Haberi
Batı Toroslar Bitki Zengini

BEYŞEHİR - Dünyanın hiçbir yerinde olmayan 3 bine yakın bitkinin Selçuk Üniversitesi’nde görevli akademisyenler tarafından Batı Toroslar’da tesbit edildiği bildirildi. 

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof.Dr.Mustafa Şahin, Beyşehir’de akademik yılın açılışında yaptığı konuşmada, Anadolu coğrafyasının dünyanın en zengin endemik bitkisine sahip coğrafya olduğunu belirtti. Bu coğrafyanın da bitki yönünden en zengin bölgesinin Batı Toroslar olarak adlandırılan Beyşehir, Seydişehir ve Bozkır havzası olduğunu anlatan Şahin, şu anda dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan 3 bine yakın bitkinin Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nde görevli akademisyenlerden oluşan bir ekip tarafından tesbitinin yapıldığını söyledi.Bunların içerisinde ilaç sektörüne kazandırılabilecek çok fazla bitki olduğunu dile getiren Prof.Dr.Şahin, “Bunları ıslah edip arındırıp, türlerini geliştirip çiftçilerimize teslim edip, bunları ekmelerini, kendi ekmeklerini yerken de ülkemize rant katmalarını sağlamaya çalışıyoruz.”dedi. Şahin, üniversitelerin vazifesinin bilgi toplamak, bilgiyi üretmek, ürüne dönüştürmek ve tüm ilgililere yaymak olduğunun da altını çizerken, bunun gayreti içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.  

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Selçuk, Üniversitesi, (SÜ), Rektörü, ProfDrMustafa, Şahin, Beyşehir,
Yorumlar
Haber Yazılımı