Haber Detayı
06 Haziran 2019 - Perşembe 11:36 Bu haber 5498 kez okundu
 
Bayındır: “Bu şehir sizden görev bekliyor”
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, ramazan bayramı dolayısıyla biraraya geldiği Belediye personeline seslenerek “Bu şehir sizden görev bekliyor.
Güncel Haberi
Bayındır: “Bu şehir sizden görev bekliyor”

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, ramazan bayramı dolayısıyla biraraya geldiği Belediye personeline seslenerek “Bu şehir sizden görev bekliyor. Gün gelir, haklarınız verilir.Halk tarafından ve yönetenlerden görülürsünüz diyorum. Gayret sizden, gayret bizden, takdir önce Allah’tan, sonra halktan diyorum. Emeğiniz yağlı olsun, gayretiniz bol olsun, Allah hepinizden razı olsun, iyi bayramlar” diye konuştu.

Başkan Bayındır, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Ağmaz, Belediye İş Sendikası Konya Şubesi Başkanı İbrahim Koral ve bazı belediye meclis üyelerinin de katıldığı Beyaz Park Aile Çay Bahçesi’nde gerçekleştirilen bayramlaşma programında Beyşehir Belediyesi’nin birim müdürleri ve çeşitli birimlerinde görev yapan personeliyle buluştu. 

Personelinin ramazan bayramını tebrik eden Bayındır, yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik mesajları verdi, Beyşehir’e el birliği içerisinde hizmet etmenin önemine dikkat çekti.
“Sizlerle olmaktan ben onur duyuyorum. Beyşehir’in değerli evlatları, Beyşehir’in bir köşesinden geldiniz, bu topraklar için gecenizi gündüzünüze katıyor, çalışıyorsunuz. Eksikler var mı var, ama bunların hakkından gelinmez mi, gelinir. Seversek, inanırsak, dünü dünde bırakır, bugüne iyi bakarsak, ‘dün ne olmuşsa olmuş’ der, ‘bu şehir için varım’ dersek, ‘ne yaparsam bu şehre yakışır, layıktır bu şehir’ dersek, ‘bu şehir benim şehrimdir, ben şehrimin neferiyim’ düşüncesi ile hareket edersek yapamayacağımız hiçbir bir iş yoktur” dedi.


“BİZİM DÜNDE BIRAKTIĞIMIZ SİYASETİN MEYDANLARINDA BİR HESABIMIZ YOK” 
Konuşmasında, Beyşehir’e önceki gün ilçe dışından işadamlarının geldiğini belirten Bayındır, “Durak’talar, toprağımızın çocukları, Akkanat Holding’in bünyesinden çıkmışlar, her biri bir işadamı olmuş. ‘Organize sanayide bize yer yok mu?’ diye, 4 tane idi 6’ya çıktı dün… Bunlar güzel şeyler, bu şehri sevmek güzeldir, ben kadere inanırım, yaradanın gücüne inanırım, zaten en büyüğü o, halkın iradesine, halkın kararına inanırım, çizerse de, yazarsa da, halk derim, böyle de geldim. Bizim dünde bıraktığımız siyasetin meydanlarında bir hesabımız yok, benim tek bir hesabım var; Beyşehir’in 5 saatine benim ihtiyacım var. 5 yılı bırakın 5 saatine ihtiyacım var. 5 saati bile boşa geçirmemeliyiz. Günde ben 4 saat uyuyorum, ben 3’te yattım bugün, 5’e çeyrek kala kalktım, bir yarım saat-50 dakika uyudum, uykuyu toprakta da yapacağız, bir gün koydular mı oraya, hep uyuyacağız. Onun için şu kalan süreci bu güzel şehre Allah-ü Teala hiçbir şeyi geri bırakmamış hepsini bolca vermiş, esirgememiş. Yunak’ı görüyorsun, Doğanhisar’ı görüyorsun, elbette her biri güzel yerler, ama gölüyle, ırmağıyla, dağıyla, ormanıyla, zirveleriyle her ne arıyorsanız, her şeyin olduğu bir yerde yaşıyoruz. Elbirliği olacağız, düşüncelerimiz mülahazalarımız farklı olabilir, kapıdan giren vatandaşa sevgi dolu olacaağız, birbirimizle saygı dolu olacağız. 


“BENİM DAVAM ŞEHRİM,ÜLKEM, VATANIMDIR”

Bir gün emeklerin boşa gitmeyeceğini hepiniz göreceksiniz. Hep beraber olursak terlersek, elimiz belimizde değil, elimiz yüreğimizde çalışırsak, gece demez gündüz demez sahip çıkarsak davamıza; dava parti değil, ‘dava şehrim’ diyorum ben, benim partim değildir davam, ‘ülkemdir davam, vatanınımdır davam’… Gerisi teferruat, siyasi tarihte nice iktidarlar geldi geçti, aslolan bu şehir, aslolan bu ülke, aslolan bu vatandır” dedi.

Konuşmasında, işçisinin, elemanının, personelinin her zaman yanında olan bir belediye başkanı olduğu vurgusu da yapan Bayındır, şöyle devam etti: “O yüzden benim hep söylediğim bir şey var; adama güvenmem, ölür bir gün, duvara güvenmem yaslanmam, yıkılır bir gün, tek güvendiğim yaradandır ve halktır diyorum ve şehrimdir diyorum. 

“BEN ELEMANININ, İŞÇİSİNİN YANINDA OLAN BİR ADAMIM”

Hepinizin bayramını tebrik ediyorum. Güzel ömrünüzü, güzel saadet dolu yaşayın, emeklerinizi alın terlerinizi bizler biliriz, hakkınızı veririz, vermeye çalışırız, ben elemanının işçisinin yanında olan bir adamım. Ama benim elemanımdam, işçimden beklediğim eli belinde değil, eli arkasında değil, eli yüreğinde ‘ne yaparsam bir fazla yaparım şehrime’ diyeni çok severim; benim bütün tartım da, ölçüm de, tarzım da bu arkadaşlar. Evlatlarınızla evli olanlarınız için söylüyorum, yavrularınızla güzel ömür sürün, yarın 5 yıl içinde alacağımız mesafelerin ortağı olun, gurur ortağı olun, ‘biz yaptık’ deyin, ‘biz bir ekiptik’ deyin, ‘benimle’ deyin, ‘Beyşehir’le bir ekip olduğunuzu’ söyleyin. Bakın göreceksiniz siz de mutlu olacaksınız, ben de mutlu olacağım. Ve bilin ki, bu şehrin insanı dün kendine hizmet eden, bu şehirden geçip giden toprağa intikal eden, belediye personellerimiz var, bizler onları unutmadık, Beyşehir halkı unutmadı. Operatöründen işçisine, çöpçüsüne, park bahçesine nerede hangisi ne ağaç diktiyse, işte orada görülüyor. Onların hepsi onun sahipleri. O yüzden bu sahip olma duygusunu ve aidiyet duygusunu ‘ben bu şehrin elemanıyım’, ‘ben bu şehrin insanıyım’, ‘ben bu şehir için yaşarım’, ‘ben bu şehir için çalışırım’ aidiyet anlayışını, hakim kılarsanız, göreceksiniz 5 yıl sonra, ‘bu şehrin şu caddelerinde benim payım var, bu şehrin yeni yapılarında benim payım var, bu şehrin yeni fabrikalarında benim payım var, bu şehrin ağacında taşında her türlü yeşilinde bu hak ettiği yerlere getirirken ben varım’ diyeceksiniz hep beraber. Bakın belimi geçmiş şurada diktiğim ağaçların hepsi, ben onlarla gurur duyuyorum, benim malım yok mülküm yok, amma benim malım da çok mülküm de çok. 

“EN GÜZEL MAL MÜLK, SERVET ÖNÜNÜZE DİKTİĞİNİZ HİZMETLERDİR”
Çünkü en güzel mal mülk servet önünüze diktiğiniz hizmetlerdir, kendinize ait olmasın, millete ait olsun, o sizindir, o şeref de sizindir, o onur da sizindir. Bu duygular içinde hepinizin bayramını tekrar kutluyorum. Biz el birliği, gönül birliği içinde nice bayramları bu 5 yıllık süreçte, 5 yıllıktı benim görevim, sizler elbette daim olacaksınız, bizden sonra da bir felsefe yakalayıp o felsefeyi hakim kılacaksınız. Felsefe şu; ‘ne eksik yapıyorum, ne daha çok gayret edersem çok yapabilirim’ anlayış bu olmalı. Bu şehir sizden görev bekliyor, gün gelir, haklarınız verilir, halk tarafından ve yönetenlerden görülürsünüz diyorum. Gayret sizden, gayret bizden, takdir önce Allah’tan, sonra halktan diyorum, emeğiniz yağlı olsun, gayretiniz bol olsun, Allah hepinizden razı olsun, iyi bayramlar saygılar.”

Belediye Başkanı Bayındır, elini sıkarak tek tek bayramlaştığı birim müdürleri ve personeliyle daha sonra bir süre sohbet etti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Bayındır:, “Bu, şehir, sizden, görev, bekliyor”,
Yorumlar
Haber Yazılımı