Haber Detayı
14 Nisan 2020 - Salı 16:55 Bu haber 8642 kez okundu
 
Belediyenin borcu bir yılda 14 milyon azaldı
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, sosyal medyadan yaptığı açıklamada görevdeki bir yılın muhasebesini açıkladı.
Ekonomi Haberi
Belediyenin borcu bir yılda 14 milyon azaldı

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, sosyal medyadan yaptığı açıklamada görevdeki bir yılın muhasebesini açıkladı.

Başkan Bayındır açıklamasında: "Değerli Hemşehrilerim; Bilindiği üzere göreve başlamamızın üzerinden 1 yıl süre geçti.

Bu zaman zarfında, Ülkemizde tüm belediyelerde ve bizim belediyemizde de tasarruf tedbirlerinin uygulandığı bu dönemde, Beyşehir Birliği adına Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımızla şehrimizin menfaatleri her daim ön planda tutularak ve ortak uzlaşı çerçevesinde hareket ederek, şehrimiz için güzel kararlar aldığımızı düşünüyorum. Bu konuda, siyasi kimliklerini bir kenara bırakarak Beyşehir’imizle ilgili tüm konularda ‘ Önce Şehrim ’ diyerek karar alan Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımın her birisine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Yine çalışmalarımızda mesai mefhumu gözetmeksizin gece-gündüz demeden özveriyle çalışan birim amirlerimize ve tüm belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.

Ayrıca Çalışmalarımızda ve projelerimizde desteklerini gördüğümüz; Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Sayın İsmail Üzmez’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’a, Şehrimizde çalışmaları başlayan ve bürokrasi çalışmalarında sona gelinen doğalgaz çalışmaları başta olmak üzere, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Beyşehir Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün şehrimize kazandırılmasında emeği geçen Milletvekilimiz Sayın Gülay Samancı ve Cumuhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Mustafa Akış’a, Beyşehir Gölümüz sorunlarının takipçisi olan ve yine diğer ilgili konularda desteklerini gördüğümüz Milletvekilimiz Sayın Fahrettin Yokuş’a şehrim adına teşekkür ediyor, şükran ve minnetlerimi sunuyorum.

Kıymetli Hemşehrilerim,

Geçen yıl göreve başladıktan sonra Belediyemizin muhasebe kayıtlarını inceleyerek gerek beyanatlarımız ve sosyal medya, gerekse şehrimizin farklı noktalarında billboardlardan Belediyemizin Borcunu ‘‘ Teslim Aldığımız Borçlar ’’ şeklinde sizlerle paylaşmış ve bunu geleneksel hale getirerek her yıl bu şekilde halkımızı haberdar edeceğimizin sözünü vermiştim.

Aslında bu geçen 1 yılın değerlendirmesini, bu yıl ve uzun vadede üzerinde çalıştığımız projeleri, bu projelerin şu andaki tahmini maliyet hesaplamalarını ve kaynak üretme düşüncelerimizi, 6 Nisan tarihli Belediye Meclis Toplantımızı, Kültür Merkezinde halka açık yaparak siz değerli hemşehrilerimizle buluşarak istişare etme düşüncesindeydik. Fakat malumunuz son dönemde dünya ve ülkemiz gündeminde yer alan Koronavirüs Salgını sebebiyle bu düşüncemizden mecburi olarak vazgeçmek zorunda kaldık.

Ancak salgın felaketinden Ülkemiz için hayırlı haberler alarak ve devlet-millet elele kurtulduğumuz günün sonunda yine ilk fırsatta Kültür Merkezinde halka açık bir toplantı ile izahatını yapacağımız 1 Yılın Değerlendirmesi ve Muhasebe Verilerimiz açıklamasının, Belediye Borçlarımız bölümünü geçen yıl verdiğim sözden dolayı şimdi buradan açıklıyorum ve yine şehrimizin billboardlarına asıyoruz.

Bu konuda; ‘ Şeffaf Belediyecilik ’anlayışımızla ve bizlerinde tüm şeffaflığımızla, tüyü bitmedik yetimin hakkını savunarak, Beyşehir halkından saklamadan ve attığımız her adımın hesabını vererek hareket etmek, sizlere karşı boynumuzun borcu.

1 yıllık görev süremizin sonunda Belediye Borçlarımız ( devir aldığımız borçlar ve ödediğimiz borçlar dahil ) tabloda görüldüğü şekildedir .

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Belediyenin, borcu, bir, yılda, 14, milyon, azaldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı