Haber Detayı
28 Haziran 2018 - Perşembe 16:47 Bu haber 10131 kez okundu
 
Beyşehir Belediyesi 45 Personel Daha İstihdam Edecek
BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Belediyesi, kurum bünyesinde çeşitli birimlerinde görevlendireceği 45 geçici personeli daha istihdam edecek.
Ekonomi Haberi
Beyşehir Belediyesi 45 Personel Daha İstihdam Edecek

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi’nde TYP kapsamında 6 ay süreyle geçici olarak istihdam edilecek işçiler, başvuru sayısının fazla olması sebebiyle noter huzurunda yapılan kura çekimi ile belirlendi.

       Beyşehir Belediyesi eski hizmet binasında kura çekimi öncesinde İŞKUR yetkilileri başvuru sahiplerini bilgilendirdi, ardından kuralar çekildi. Büyük bölümü bayan olan 196 başvuru sahibinden 45’i yapılan kura çekilişinin ardından belirli bir süreyle de olsa istihdama kazandırılmanın sevincini yaşadı.

       Kura çekiminde asil listeye giren 45 personel, 1 Temmuz 2018 tarihinden itibaren Beyşehir Belediyesi’nin farklı birimlerinde 6 ay süreyle geçici olarak görevlendirilecek. Maaş ve sigortaları ise İŞKUR tarafından karşılanacak.

        Beyşehir Belediyesi’nde, geride kalan Mayıs ayında yapılan kura çekilişinde de aynı kapsamda çalıştırılacak 45 personel belirlenmişti. Bu yıl, yeni isimlerin de eklenmesiyle Beyşehir Belediyesi’nde toplum yararına program çerçevesinde istihdam edilecek kişi sayısı 90’a ulaşmış olacak.

         Öte yandan, Beyşehir Belediyesi’nin yanısıra Hüyük ve Derebucak İlçe Belediyeleri’nde aynı kapsamda istihdam edilecek personel de başvuru sahiplerinin fazla olmasından dolayı kura çekilişi ile belirlendi.

         Hüyük Belediyesi’ne alınacak 15 personel için 66, Derebucak Belediyesi’nde istihdam edilecek 15 personel için ise 106 kişinin başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Belediyesi, 45, Personel, Daha, İstihdam, Edecek,
Yorumlar
Haber Yazılımı