Haber Detayı
17 Eylül 2018 - Pazartesi 15:07 Bu haber 6549 kez okundu
 
Beyşehir Belediyesi Ecdatla Buluşturmaya Devam Ediyor
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi, Beyşehir’de yaşayan vatandaşları düzenlediği Çanakkale gezisi programlarıyla şanlı ecdatla buluşturmaya devam ediyor.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir Belediyesi Ecdatla Buluşturmaya Devam Ediyor

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Beyşehir ecdadla buluşuyor” programları kapsamında düzenlenen Çanakkale gezisine katılan 3.kafile de Beyşehir’e dönüş yaptı.

        Ak Masa Birimi’ne başvuruda bulunarak düzenlenen geziye katılan vatandaşlar, Beyşehir Belediyesi’ne bir süre önce başlatılan ve kesintisiz olarak hala devam eden bu organizasyonlardan dolayı teşekkür etti.

        Geziye katılanlardan Doğan Uzunkaya, “Geldiğim Çanakkale’de bu vatanın evladı olarak gerçekten çok duygulandım. Ben de burada askerlik yaptığım yerde, ben de keşke canımı seve seve verebilseydim” diye konuştu.

         Yaşadığı duyguları gözyaşları içerisinde aktaran geziye katılan isimlerden Hacer Uzunkaya da, Çanakkale’ye gitmeyi çok istediğini vurgulayarak, “Bu topraklara gelmeyi çok istiyordum. Geldim, gördüm ve çok da mutlu oldum. Çok güzel bir duygu; çok duygulandım, inanın ki gözlerim doldu. Hani zamanında vatanımızı kurtarmak için savaşan şehitlerimizi görmek, o duyguları yaşamak çok güzel bir şey” şeklinde ifadelere yer verdi.

Gezi katılımcılarından Özlem Sayar ise, “On numaranın üstünde bir gezi oldu. Zaten böyle bir geziyi sürekli olarak düşünüyor, hep hayal ediyorduk. Ama, bazı maddi sebeplerden dolayı gelememiştim. Öyle şahsi arabamızla  gelme ihtimali de çok zayıf buralara gelmek. Düşünüyor ama gelemiyorduk. Belediyemizin de böyle bir gezi düzenlediğini arkadaşlarımdan duyarak katıldım. 15 Temmuz geldi aklıma Çanakkale’de ama bu yaşananlar daha da acı. Çok güzel ve manevi bir yer. Gelemeyen, göremeyen herkesin gelip görmesi gereken bir yer burası. Çünkü bizim dedelerimiz de var burada. Benim köyüm Ağılönü, oradan dedelerimiz var, rahmetli dedem anlatırdı. 95 yaşında vefat etti. ‘Seferberliğe gidenler dönmedi’ demişti. İsimlere bakıyorum birçok isim var ama. Belki de yakınım, ama onlara minnettarız” diye konuştu.

        Geziye katılanlardan Hüseyin Çetinkaya da, Çanakkale’nin herkesin gelip görmesi gereken bir coğrafya olduğunu dile getirirken, şöyle konuştu: “Burayı gezip gördükten sonra nasıl bir Türkiye’de yaşadığımızı, ne kadar zor savaşlar geçirdiğimizi, bu insanların ne kadar zor günler geçirdiğini, burayı gezerek görüyorsunuz. Anlatılıyor ama burada yaşayarak, gezerek görmek çok farklı bir şey. Burayı gezerken görürken eski günleri düşünmek bile istemiyorum. Belki şimdi maddi manevi her türlü imkanımız var ama o zamanlar maddi imkanlar yokmuş. En dikkat çeken yer burası şehitlik abidesi, yani burada anlattıklarına göre yarım milyon şehit varmış. Bu da savaşın ne kadar şiddetli olduğunu gösteriyor. Keşke savaşlar olmasa barış olsa ama maalesef yaşanıyor.”

Mehmet Çakır ise, Çanakkale’yi gezip görmenin bu gezi sayesinde kendisine de nasip olduğunu belirterek, bundan dolayı yaşadığı memnuniyeti dile getirdi. Çakır, şöyle devam etti: “Onun için bizlere imkan sağlayanlara teşekkür ederim. Bu duygu anlatılmaz. Gerçekten o içinden gelen, o zamanı görmek, onu yaşamak, o duyguyu tatmak gerekir. Gerçekten hepimizin yaşadığı mükemmel bir onur. Dedelerimiz bu vatanı bu toprakları emanet etmişler. Bize değer biçmişler, bunlardan dolayı onlara teşekkür ediyoruz. Ruhları şad olsun inşallah,  maneviyat yönünden her yer çok güzel. İnsan karar veremiyor neresinin daha güzel olduğunu her yer çok güzel.”

         Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise, düzenledikleri gezi programlarıyla ilgili şu sözlere yer verdi:  “Beyşehir ecdadla buluşuyor” sloganıyla başlattığımız Çanakkale gezisi programlarımız aralıksız sürüyor. Beyşehir Belediyesi olarak, Eşrefoğlu’nun torunlarını Çanakkale’de ecdatla buluşturmaya devam ediyoruz. Çanakkale’ye uğurladığımız 3.kafilemiz de Beyşehir’e geldi. Çanakkale gezisi programlarımızın bu kapsamda birisi bitiyor, diğeri başlıyor. Bu gezi programlarına katılmak isteyen hemşerilerimizin ilgisinden de memnunuz.  Düzenlediğimiz bu gezilerle Beyşehir’imizden unutulmaz bir destanın yazıldığı Çanakkale’ye gönül bağını yeniden kuruyoruz. Bu topraklar için canını vermiş ve bir destan yazmış aziz şehitlerimize dualarımızı iletmenin de bir vesilesi haline gelen gezi sonrası vatandaşlarımızdan aldığımız olumlu tepkiler de bizleri gururlandırıyor. Kendi imkanlarıyla gidemeyecek olan hemşerilerimizi hiçbir ücret almadan Çanakkale’de şanlı ecdadımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Seve seve üstlendiğimiz ve maddi açıdan hiçbir hesap gözetmediğimiz bu projemizi gelen talepler doğrultusunda inşallah sürdüreceğiz.”

        Geziye katılanlar, Çanakkale’de sırasıyla Kilitlibahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Havuzlar ile Şahin ve Soğanlı Dere şehitliklerini gezdi, dualar okudu. Seyit Onbaşı’nın 215 kiloluk mermiyi tek başına kaldırarak İngiliz denizaltısını batırdığı ve savaşın seyrini değiştirdiği bataryayı da ziyaret eden katılımcılar, Seddül Bahir, Ezineli Yahya Çavuş Şehitliği, abide, meçhul asker anıtı, 57.Alay Şehitliği, Conkbayırı’nı ziyaret ederek bundan tam 103 yıl önce yazılan kahramanlık destanının sıcaklığını koruyan hatıralarını görme imkanı buldu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Belediyesi, Ecdatla, Buluşturmaya, Devam, Ediyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı