Haber Detayı
21 Ocak 2017 - Cumartesi 08:34 Bu haber 5558 kez okundu
 
Beyşehir Belediyesi İle Milli Eğitim Arasında Protokol İmzalandı
BEYŞEHİR - Beyşehir’de ilçe geneline hizmet veren iki resmi kurum arasında ortak hizmet protokolü imzalandı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir Belediyesi İle Milli Eğitim Arasında Protokol İmzalandı

BEYŞEHİR - Beyşehir’de bazı hizmetlerin ortak olarak yürütülmesine ilişkin Beyşehir Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ortak hizmet protokolü imzalandı.

Beyşehir Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza törenine İlçe Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk katıldı. İmza töreninde konuşan Kaymakam Muzaffer Şahiner, ilçelerde belediyelerle ilçe milli eğitim teşkilatının etle tırnak gibi birbirinden ayrılmaz, bulundukları bölgelerine hizmet veren iki farklı kurum olduğunu vurgulayarak, yerel yönetimlerin ise bu çalışmalarda eğitim teşkilatına yönelik verdiği desteklerin önemine dikkat çekti, “Özellikle okullarımızın alt yapı ihtiyaçları gibi durumlarda her zaman her yerde yardımlarını gördük biz belediyelerimizin” dedi.

BEYŞEHİR BELEDİYESİ SÜREKLİ EĞİTİM CAMİASININ YANINDA…

Beyşehir’de de yaşanılan en küçük sıkıntıda bile İlçe Belediyesi’nin eğitim camiası olarak yanlarında olduğunu belirten Kaymakam Şahiner, özellikle son bir aydan beri yağan karın ardından eğitim kurumlarında ciddi anlamda sıkıntılar yaşadıklarını dile getirerek, bundan dolayı bazı günlerde okulları tatil etmek durumunda kaldıklarına dikkat çekti. Beyşehir’de eğitim denildiğinde 14 bin öğrenci ve ailesini ilgilendiren bir durumun ortaya çıktığına vurgu yapan Şahiner, öğrencilerin taşınması, okulların bahçelerinin temizlenmesi, saçaklardan düşen kar kütlelerinin yaratacağı muhtemel olumsuzluklara karşı bir takım önlem ve tedbirler aldıklarını anlatarak, Beyşehir Belediyesi’nin de ihtiyaç duydukları her alanda ve konuda yardımlarını gördüklerini kaydetti. Şahiner, Belediye’nin yanısıra bu süreçte konuyla ilgili tüm resmi kurumlarla el birliği içerisinde çalıştıklarını anlattı. Bu dönemde kimsenin burnunun kanamamasının memnuniyetini yaşadıklarını dile getiren Şahiner, şöyle konuştu: “Ancak, malum olduğu üzere üzüntü verici kazalar da bölgemizde oldu. İlçemizde herhangi bir sıkıntı olmadı ama bununla birlikte en küçük evimizde bile ihtiyaçlar bitmiyor. İşte ampulden, penceredeki cam kırılmasına kadar 400 – 500 öğrencinin olduğu bir okuldaki ihtiyaçlar da malumunuz olduğu üzere yetmiyor. Devletimiz ödenek gönderiyor, karşılamaya çalışıyoruz ama yazın yaptığımız boya badana ya da bir cam kırılması kışın ummadığınız anda, karşımıza çıkabiliyor. çÇnkü toplu yaşanılan yerler buraları. Hijyene dikkat etmemiz gerekiyor. İşte böyle durumlarda ilk bizim kapımızı çaldığımız mahalli yönetim, belediyelerimiz oluyor. Biz de belediye başkanımız Murat Bey başta olmak üzere tüm belediye personelimizin her zaman yardımlarını görüyoruz. Ben basın mensuplarımızın huzurunda belediye başkanımıza ve tüm ekibine teşekkür ediyorum, bizlere ve okullara yapmış olduğu yardımlardan dolayı. Tabi 14 bin öğrencimiz ve tabi bunların velileri namına teşekkürlerimizi, şükranlarımızı sunuyoruz. Bunu ayrıca bir de resmiyete dökmemiz gerekiyor, bunun protokolünü bugün imzalayacağız.”

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise, kurum olarak ilçenin her köşesine hizmet götürüp yatırım yapmaya devam ederken, diğer yandan da işbirliği içerisinde oldukları tüm resmi kurumlara ihtiyaç duydukları her anda ve alanda destek vermeyi sürdürdüklerini söyledi. Bu tür çalışmalara ve desteklere bundan sonraki süreçte de hız vereceklerini anlatan Özaltun, “Beyşehir’de sayın kaymakamımızın da önderliğinde, kurumlarımızla iş birliği çerçevesinde, ilçemize hizmet etmeye özen gösteriyoruz” dedi.

Özaltun,bir süre önce ülkenin bir noktasında yaşanan ve öğrencilerin hayatlarını kaybettiği herkesi derinden üzen ve yaralayan yangın olayının ardından Beyşehir’de de sadece yangından kaynaklı olarak değil, başka yaşanabilecek hadiselerle ilgili olarak üzücü birtakım konuların olmaması ve hiçbir öğrencinin burnunun dahi kanamaması için alınabilecek önlem ve tedbirler konusunda işbirliğine gitmek suretiyle harekete geçtiklerini belirterek, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle verdikleri eğitim hizmeti noktasında Beyşehir Belediyesi olarak imzalayacağımız bir ortak hizmet protokolü ile birtakım destekler vermeye devam edeceğiz. Plan ve tadilatlar konusunda da desteklerimiz oluyor.Aslında, bu çalışmalar kaymakamımız ve milli eğitim müdürümüzle gerçekten çok mükümmel bir şekilde yürütülüyor. Ama, bazen ufak nüanslar veya küçük dokunuşlar gerekebiliyor. Bu anlamda, yardım istedikleri anlarda Belediye olarak hemen elimizde ki bütün imkanları seferber ederek destek vermeye devam edeceğiz. Zaten, diğer kurumlarımıza da benzer destekleri ihtiyaç htikleri anlarda veriyoruz. Hal böyle olunca biz de bunu Kaymakamlığımız huzurunda ortak  bir hizmet protokolü yaparak, işi evrak boyutuna taşıyarak, yani bize ve kurumumuza düşen görevleri bilerek böyle bir hizmet protokolü yapalım istedik.”

Özaltun, Beyşehir’de 14 bin öğrencinin eğitimine katkı sağlayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile eğitim teşkilatı mensuplarına da teşekkür etti.

Konuşmaların ardından taraflar ortak hizmet protokolüne hep birlikte imza attı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Beyşehir, Belediyesi, İle, Milli, Eğitim, Arasında, Protokol, İmzalandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı