Haber Detayı
17 Ocak 2020 - Cuma 11:08 Bu haber 3199 kez okundu
 
Beyşehir Belediyesi’nden sokak hayvanlarına yiyecek desteği
beyşehir - Beyşehir Belediyesi ekipleri, Beyşehir ilçesinde soğuk hava şartları dolayısıyla yiyecek bulmakta zorluk yaşayan sokak hayvanları için kent genelinde bulunan beslenme alanlarına yiyecek bıraktı.
Yaşam Haberi
Beyşehir Belediyesi’nden sokak hayvanlarına yiyecek desteği

beyşehir - Beyşehir Belediyesi ekipleri, Beyşehir ilçesinde soğuk hava şartları dolayısıyla yiyecek bulmakta zorluk yaşayan sokak hayvanları için kent genelinde bulunan beslenme alanlarına yiyecek bıraktı.

Beyşehir Belediyesi Kültür İşler Müdürlüğü’nün organizasyonuyla Zabıta Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde faaliyet gösteren esnaflar ile bazı vatandaşlar tarafından Belediye görevlilerine teslim edilen tavuk, ekmek ve ciğer gibi gıdalar, gönüllü hayvanseverlerin de katılımıyla kent merkezinde farklı noktalarda bulunan köpek evleri ve  beslenme odaklarına bırakılarak beslenmelerine destek verildi.

Hayvansever Tuğba Sağlamoğlu Demir, yaptığı açıklamada,  ilçe genelinde bir süre önce yağan karın ardından etkisini göstermeye başlayan soğuk hava şartları sebebiyle yiyecek bulmakta zorlanan başıboş gezen sokak hayvanlarına her zaman sahip çıkan Beyşehir Belediyesi’nin bir süre önce hayata geçirdiği “köpek evleri” projesini hatırlattı. Bu projenin bir devamının ise “Sokak hayvanları için yiyecek topluyoruz” sloganıyla başlatılan çalışmalar olduğunu vurgulayan Demir, faaliyetlerin halk ve hayvanseverler nezdinde olumlu tepkiler aldığını gördüklerini dile getirdi.

Demir, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:  “Bu projenin içerisinde özellikle kış şartlarında sokaklarda yaşam süren köpek ve kedi gibi can dostlarımızın beslenme sıkıntısı çekmemesi için onlara  destek olmaya yönelik faaliyetler de var. Vatandaşlarımız, esnaflarımız sağolsunlar bu konuda sürekli yardımcı oluyorlar. Ama çok yeterli mi derseniz, biz daha iyi noktalarda olması gerektiğini düşünüyoruz. Bugün de  hayvansever esnaflarımız ve vatandaşlarımız tarafından can dostlarımız için toplanan tavuk, ciğer ve ekmek gibi gıdaları başıboş dolaşan sokak köpeklerimizin beslenmesi için farklı noktalara kurulan köpek evlerine ve beslenme odaklarına bıraktık.  Bu yıl oldukça sert geçen kış şartlarında açlık çekmemesi için sokak hayvanları için yapabileceğimiz en büyük iyilik onların yaşam alanlarına yiyecek bırakabilmekti. Bu konuda başta Belediye Başkanımız Adil Bayındır olmak üzere, emeği geçen ilgili birimlerimize, belediye çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza, esnafımıza çok teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımızın da göl kıyısında ve farklı noktalarda kurulan köpek evleri ile kedi ve köpeklerin yiyecek ihtiyacını karşıladığı beslenme odaklarına gıda desteği yapmalarını rica ediyoruz. Bu konuda toplanan gıdalar Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz görevlilerine de bırakılabilir. Onlar bu konuda gerekli takibi yapıyorlar. Belediyemizin başlatmış olduğu ‘sokak hayvanları için yiyecek topluyoruz’ projesinin Beyşehir halkından kısa zaman içerisinde çok daha fazla ilgi göreceğini umuyoruz.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Belediyesi’nden, sokak, hayvanlarına, yiyecek, desteği,
Yorumlar
Haber Yazılımı