Haber Detayı
15 Ocak 2018 - Pazartesi 10:00 Bu haber 6152 kez okundu
 
Beyşehir Belediyesi’nden Yeni Çöp Konteyneri ve Kül Kovası
BEYŞEHİR - Beyşehir’de artan ihtiyaç üzerine İlçe Belediyesi tarafından merkez mahalleler için kül kovası ve yeni çöp konteyneri alımı yapıldığı bildirildi.
Yaşam Haberi
Beyşehir Belediyesi’nden Yeni Çöp Konteyneri ve Kül Kovası

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, kış mevsiminin gelmesi ile birlikte ısınma ihtiyacı için evlerde yanmaya başlayan soba ve kalorifer sistemine ait yapılardaki kazan dairelerinden çıkarılan küllerin çöp konteynerlerine boşaltılmaması için 300 yeni kül kovası alımı yapıldığını bildirdi. Özaltun, aynı ihtiyaç doğrultusunda 400 çöp konteynerinin ilçeye kazandırıldığını belirterek, “Alımını yaptığımız kül kovası ve konteynerlerimizin Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından ilçemiz merkezindeki mahallelere dağıtımı bugünden itibaren başlayacaktır” dedi.

Beyşehir Belediyesi tarafından evsel atıkların düzenli ve hijyenik olarak toplanması için ilçe genelinde ortak kullanım alanlarına daha önce de çok sayıda çöp konteyneri yerleştirildiğini aktaran Özaltun, kurum olarak daha güzel, daha temiz ve yaşanılır bir ilçe için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Özaltun, “Vatandaşlardan talebimiz, çevre sağlığı ve temizliğine gerekli hassasiyeti göstermeleridir. Amacımız, halkımızın daha temiz, sağlıklı ve daha güzel bir şehirde yaşamasını sağlamaktır” dedi.

BEYŞEHİR’E YENİ TİP 150 GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU…

Başkan Özaltun, ilçe genelinde yürütülen geri dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. Özaltun, ambalaj atıklarının günümüzde artık çöpe gitmeyerek geri dönüşüme kazandırıldığını belirtti. Özaltun, bunun da ağaçları kesilmekten kurtarmasının yanında çocuklara daha küçük yaşlarda çevre bilinci kazandırmada önemli bir etken olduğunu vurguladı. Beyşehir Belediyesi olarak geri dönüşüm kutularının kullanımının ilçe genelinde daha da yaygınlaşması için harekete geçtiklerini anlatan Özaltun, Bakanlık desteğiyle geri dönüşüm çalışmalarını yürüten firma tarafından ilçe merkezine yeni tip 150 geri dönüşüm kutusu daha kazandırıldığını belirterek, şu bilgileri verdi: “Bu geri dönüşüm kutularımız da ilçemiz merkezindeki mahallelerde ihtiyaç olan noktalara yerleştirilecektir. Bu konuda halkımızın da ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması için gösterecekleri duyarlılık büyük önem taşımaktadır. Ambalaj atıklarının diğer organik içerikli atıklardan ayrı olarak ve ambalaj atıkları için özel olan bu geri dönüşüm kutularında toplanması hem belediyemizin daha etkin çalışması ve dolaylı olarak çevre sağlığı açısından da büyük önem taşımaktadır. Unutmamalıyız ki ambalaj atıkları çöp değildir. Geleceğimiz için ambalaj atıklarını çöpe değil, bu ambalaj atığı konteynerlerine atmamız gerektiğini lütfen unutmayalım.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Belediyesi’nden, Yeni, Çöp, Konteyneri, ve, Kül, Kovası,
Yorumlar
Haber Yazılımı