Haber Detayı
14 Ocak 2018 - Pazar 13:37 Bu haber 4589 kez okundu
 
Aile Yapısının Korunmasına Katkı Sağlıyoruz
Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Destek Merkezi, toplum yapısını ve aileyi güçlendirme çalışmaları kapsamında 2017 yılında 3 bin 220 kişiye birebir danışmanlık ve rehberlik hizmeti verdi.
Eğitim-Kültür Haberi
Aile Yapısının Korunmasına Katkı Sağlıyoruz

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Konya Aile Destek Merkezi, rehberlik hizmetlerini, eğitim faaliyetlerini ve konferanslarını artırarak sürdürüyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediye olarak toplumun temelini oluşturan aile yapısının korunmasına yönelik çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu kapsamda hayata geçirdikleri Aile Destek Merkezi’nde psikolojik danışmanlık, rehberlik ve aile destek hizmetleri verdiklerini söyledi. Ailelerin parçalanmasını önlemeye, parçalanmış ailelerin sorunlarını çözmeye çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Akyürek, Aile Destek Merkezi’nin rehberlik ve destek hizmetinin yanında okullar ve resmi kurumlarda da seminerler düzenlediğini ifade etti. Başkan Akyürek, ailenin ve toplumun gelişimi, aile bireylerinin sorunlarının tespiti ve çözümü noktasında önemli bir misyon üstlenen Konya Aile Destek Merkezi’nin 2017 yılında 3 bin 220 kişiye birebir danışmanlık ve rehberlik hizmeti verdiğini dile getirdi.

HAYAL, HEDEF, BAŞARI, MOTİVASYON EĞİTİMLERİ

Konya Aile Destek Merkezi, 31 ilçede lise, ortaöğretim ve ilkokul öğrencileri ile velilerine, yurtta kalan öğrencilere, Kur’an kursu öğreticileri ve öğrencilerine yönelik verdiği çeşitli konulardaki eğitim seminerleri ile de geçtiğimiz yıl 6 bin 947 kişiye ulaştı. Bu eğitimlerde; “Vakıf İnsan Olmak”, “Digergamlık”, “Aile İçi İletişim”, “Öfke Yönetimi” “Öfke Yönetimi ve Şiddet”, “Çocuk Eğitiminde Ana Baba Tutumları”, “Gelin-Kayınvalide İlişkileri”, “Mutluluk”, “Evlilik-Eşler Arası İlişkiler”, “Film Okuma”, “Doğru Olmak”, “Dürüst Olmak”, “Ahlaklı Olmak”, “Nezaket” “Zerafet” ve “Hayal, Hedef, Başarı, Motivasyon” konuları ele alındı.

KURUMLARA EĞİTİMLER

Kurumsal eğitimler kapsamında da faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi, çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışan personele yönelik “Mutluluk”, Mutlu Aile”, “Özel İletişim Becerileri”, “Öfke Kontrolü”, “Mobing”, “Çocuk Eğitiminde Ana Baba Tutumları”, “Stres ve Yönetimi”, “Öfke Yönetimi ve Şiddet” konulu seminerler düzenlendi. Genç Okulu faaliyetlerine hız veren Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Destek Merkezi, “Ben Kimim?”, “Özel İletişim Becerileri”, “Sevgi Dilleri”, Olumlu Düşünce” ve daha birçok konuda lise ve üniversite öğrencileri ile yurt öğrencilerinden oluşan 939 kişiye 10 programla ulaştı. Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen “İlk Adım Gebe Okulu Projesi” kapsamında Aile Destek Merkezi tarafından 3 grupta toplamda 88 kişiye eğitim veren Aile Destek Merkezi, Aile Sohbetleri kapsamında şehir merkezindeki mahallelerde programlar düzenleyerek “Çocuk Yetiştirmede Ana Baba Tutumları” konulu eğitimler verdi. Aile Destek Merkezi, Başbakanlık Tanıtım Fonu tarafından desteklenen Büyükşehir Belediyesi tarafından fiziki düzenlemesi sürdürülen “Kahvehanelerin İhyası” projesi kapsamında kahvehane müdavimlerine yönelik olarak eğitim seminerleri başlattı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Aile, Yapısının, Korunmasına, Katkı, Sağlıyoruz,
Yorumlar
Haber Yazılımı