Haber Detayı
16 Temmuz 2019 - Salı 12:11 Bu haber 5879 kez okundu
 
Beyşehir'de 15 Temmuz Demokrasi Milli Birlik Günü
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Güncel Haberi
Beyşehir'de 15 Temmuz Demokrasi Milli Birlik Günü

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Beyşehir Kaymakamlığı tarafından düzenlenen program, Çarşı Camisinde şehitlerimizin ruhu için mevlit okutulması ile başladı ve ilçe protokolünün katıldığı şehitlik ziyareti ile devam etti.

Atatürk Anıtı’nda başlayan Beyşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde düzenlenen milli birlik yürüyüşü ise Vuslat Parkı’ndaki festival alanında sona erdi.

Buradaki program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“15 TEMMUZ’DA YOLA ATLAYAN MİLLETİMİZİN FEDAKARLIĞINI UNUTMAK KOLAY DEĞİL”

Protokol konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, yine çok anlamlı bir günde Beyşehirliler’le biraraya geldiklerine vurgu yaparak, “Hepimiz üç sene evvel yaşanmış bir hadiseyi içimizde, yüreğimizde ölenlerin anısına üzülerek yaşıyoruz. O gün kahraman polisimiz, kahraman askerlerimiz ve yola atlayan milletimizin fedakarlığını unutmak kolay değil. Biz Türk milleti güzel bir cümle söyleriz; ‘Allah devlete zeval vermesin’ deriz. Bu durumlar için de bedenimizde ki kanı son damlasına kadar harcamaya hazırız. Zira biz birlikte yaşarız, zira biz demokrasiye, cumhuriyete, devlet geleneğine inananlarız” dedi.

Başkan Bayındır, konuşmasında, vatan toprakları için gerekirse Türk milletinin canını vermekten çekinmeyeceğini belirtip bununla ilgili olarak tarihten örnekler vererek şöyle devam etti: “Zira biz bu topraklar için gerekirse ölürüz. Bu ülke uzun yıllara baktığımız zaman, geriye döner gidersek Selçuklu’nun gününü görmüş, Selçuklu imparatorluğu, Anadolu Selçuklu İmparatorluğu beyliklere bölünerek, birbirine düşürülerek ortadan kaldırılmış .Osmanlıyı incelediğimiz zaman, kuruluşu, büyümesi, gelişmesi, yükselmesi olağanüstü. Bir ucu Avrupa, bir ucu Afrika, bir ucu Asya ve büyük bir coğrafya. Bu coğrafyayı yönetmek 800 yıla varan sürede kolay olmamış. Osmanlı içine de, geriye nifaklar, birbirine düşürmek için hesaplar, ince ince Osmanlı üzerine de oynanmış. Kadere bakın ki 1. Dünya Savaşı ve akabinde ihtilaf devletleri, itilaf devletleri adı altında bir savaş, amaç; Osmanlıyı ortadan kaldırmak. Anadolu’nun Polatlı’sına kadar Yunan çizmelerini gördü bu vatan. Ama bir şey söyle onlara; biz bitmedik daha dedi ve bitmediğini kurtuluş savaşıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde güzel bir cumhuriyet, güzel bir devlet ve devlete zeval gelmesin diyen, ayağa kalkan bir millet. Yıllar gelip geçiyor bizler şahsen ben 1960 ihtilalinde 2. sınıfta öğrenciydim ilkokul 2. Sınıfta, o gün bize belki seyirlikti o, ama sonra anladım ki yine dış güçler, yine dış mikraklar ülkem üzerinde oyun oynamışlar. Bize kötü göstererek birilerini, bir tarafı bir tarafa, diğer tarafı diğer tarafa, bu milleti birbirine düşürmüşler. Biz bu hikâyeyi 12 Mart 1971’de de yaşadık. Biz bu hadiseyi 12 Eylül 1980’de de gördük. Ama eninde sonunda bu millet birbiriyle kucaklaşıp ayağa kalkmayı hep bilmiştir. Hep bilmeye de devam edecektir. Şu geçtiğimiz 3 yıl evvel, 15 Temmuz günü, bizim dini inançlarımızdan faydalanarak içimize yerleşen sinsi planlar, dış güçlerin Orta Asya Ortadoğu ve Afrika’nın kuzeyi, bütün bu coğrafyayı ele geçirmek için ortaya koydukları bir hileydi bu. Bunu gerek devletimizi yönetenler, gerekse halkımız yutmadı.

“BİZE BİZDEN BAŞKA DOST YOK”

Anladı ki bize bizden başka dost yok, biz böyle olmaya da devam edeceğiz. Cumhuriyet yaşayacak, bu devlet yaşayacak, bu bayrak inmeyecek, bu ezan susmayacak diyenlerdeniz. Bu duygular içinde 15 Temmuz günü canını hiçe sayarak, o benim, paralarımla yapılmış tankların üzerindeki hainlerin önüne çekinmeden, ‘kolum gitsin, bacağım gitsin, ama vatanım gitmesin diyenler sayesinde biz birliğimizi ayağa kaldırdık. Yeniden biriz, yeniden bütünüz, böyle olmaya da devam edeceğiz. Değerli Beyşehirliler, vatan bizim, yönetenler bugün vardır, yarın yoktur amma bu devlet, bu yönetilen ülke her zaman var olacaktır, var olmaya devam edecektir. O gün, can veren şehitlerimizi, beden kaybına uğramış gazilerimizi minnetle, şükranla, rahmetle anıyorum, sağ olanlara şükranlarımı arz ediyorum. ‘Devletimize Allah zeval vermesin’ diyor, devletimi yönetenlerin anlı kırışmasın, vatan bütünlüğü bozulmasın, milletin, devletin bütünlüğünü bozmak isteyenler kahrolsun diyerek hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

“FETÖ, KURULUŞUNDAN İTİBAREN BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR”

Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir ise, konuşmasında, “Bilindiği gibi 15 Temmuz 2016, 1960’lı yıllarda ortaya çıkan ve dini sömürerek, bizleri hatta bütün dünyayı aldatan, çerçevesi anayasayla çizilmiş Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmayı ve yerine totaliter, otoriter ve sünni hakimiyetine dayanan bir rejim kurmayı planlayan FETÖ’nün 249 vatandaşımızı şehit ettiği darbe girişim tarihidir” şeklinde sözlere yer verdi.

Kaymakam Özdemir, FETÖ’nün eskiden bir dini cemaat iken daha sonra bir terör örgütü haline gelmediğinin de altını çizerek, “FETÖ, ilk kuruluşundan itibaren zaten bir terör örgütüdür. Hatta, ülkemizin son 50 yıldan beri uğraşmış olduğu, DEAŞ rekabeti, Hizbullah, PTT ve DEAŞ gibi örgütlerin çok ötesinde istihbaratlı bir birim gibi örgütlenmiş ve yapılanmıştır” dedi. Kaymakam Özdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Darbe girişimi, cumhurbaşkanımız ve hükümet üyelerinin ortak çağrısıyla bu millet, siyasetin, medyanın ve kamu kurum kuruluşlarının büyük çabasıyla bastırılmıştır. Ama sonuçta sivil ve içinde polis ve askerimiz olmak üzere toplam 249 şehit, 2 bin 735 de yaralı vermiş olduk. Ancak milletimizin bu direnişi sayesinde devlet büyüklerimizden, cumhurbaşkanı, başbakanımız ve üst yetkilerinin FETÖ’nün eline geçmesi engellenmiştir. Geçen Diyanet İşleri Başkanı’nın da gönderdiği dergilerde de geçiyor; bir kaç uyarıda daha bulunmak istiyorum. Değerli Beyşehirliler, FETÖ hiçbir asla zaman bir dini cemaat veya dini bir yapı olmamıştır. FETÖ’nün ilk kuruluşunda bir terör örgütü olarak kurulduğunu sizin bilgilerinize sunmak istiyorum. Çünkü Ankara Gölbaşı’nda, özel hareket başkanlığını bombalayarak, 50 özel hareketçilerimizin şehit olmasına sebebiyet veren bir yapı, bir düşünce, bir dini cemaat olamaz. Bizler hiçbir şekilde 15 Temmuzu unutmamalı, bu ruhu her zaman taşımamız gerektiğini de sizin bilgilerinize sunmak istiyorum.”

Programda daha sonra Beyşehir Belediyesi Mehteran Takımı bir konser verdi. 15 Temmuz destanı ve demokrasi zaferi belgeseli gösteriminin ardından 15 Temmuz ruhu ve şühadaya dua gerçekleştirildi. İlçe Müftülüğü programında ise Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından din görevlileri tarafından kaside ve ilahiler seslendirildi, üçlü sala okunarak şehitlerimiz için dualar edildi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı Beyşehir’de tüm camilerde sala okunmasının ardından son buldu.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, 15, Temmuz, Demokrasi, Milli, Birlik, Günü,
Yorumlar
Haber Yazılımı