Haber Detayı
07 Şubat 2018 - Çarşamba 09:49 Bu haber 4897 kez okundu
 
Beyşehir’de 2017 Yılı Sosyal Etkinliklerle Dolu Dolu Yıl Oldu
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, geride kalan 2017 yılı düzenlenen sosyal ve kültürel etkinliklerle dolu dolu geçen bir dönem oldu.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir’de 2017 Yılı Sosyal Etkinliklerle Dolu Dolu Yıl Oldu

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, ilçede birçok hizmet üreten, yeni ve birçoğu ilk olan çok sayıda projeyi hayata geçiren, yaptığı sıradışı yatırımlarla adını duyuran  Beyşehir Belediyesi’nin son yıllarda sosyal belediyecilik anlamında da ses getiren ve öne çıkan bir kurum haline geldiğini söyledi.

         Başkan Özaltun, 2017 yılının 12 aylık döneminde Beyşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile geride kalan yılın son aylarında kurulan Sosyal ve Kültür İşleri Müdürlüğü ve diğer birimler tarafından müşterek organize edilen tanıtım, kültürel ve gezi içerikli çok sayıda sosyal etkinlik ve projeye imza attıklarını belirtti.

     Belediye Başkanı Özaltun, sözkonusu dönemde ilçe genelinde çok sayıda konferans, panel,çalıştay, seminer, toplantı ve çeşitli buluşma etkinlikleri gerçekleştirdiklerini belirterek, konuyla ilgili şu ayrıntılara yer verdi: “Beyşehir, geride kalan 2017 yılımız çok sayıda sosyal etkinlik ve kültürel faaliyetin yürütüldüğü deyim yerindeyse altın bir dönemimiz oldu. Bu dönemde, Beyşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz tarafından diğer ilgili birimlerin de katkı ve desteğiyle çok sayıda sosyal ve kültürel etkinliğe imza attık. Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’mizin yapımının tamamlanarak hizmete girmesi ve 2017 yılının son aylarında kurularak faaliyet göstermeye başlayan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün de katkılarıyla etkinlik maratonumuz adeta zirve yaptı.

      2017 yılında bu çerçevede, çok sayıda konferans, seminer, panel, çalıştay ve toplantı düzenlendi. Hem çocuklarımıza, hem kadınlarımıza hem de yetişkinlerimize yönelik olarak büyük bir ilgiyle izlenen çok sayıda tiyatro oyunu sahnelendi. Başta muhtarlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız ile esnaflarımız olmak üzere toplumun birçok kesimi ile düzenlenen istişare ve birlik beraberliğe yönelik çeşitli buluşma etkinlikleri gerçekleştirildi. Beyşehir Belediyesi olarak ilçe dışında ve yurtdışında düzenlenen ulusal ve uluslararası fuarlara katılarak, burada stantlar açmak suretiyle Beyşehir’i her yönüyle tanıtmaya çalıştık. Ramazan ayında da ilçemiz merkez ve dış mahallelerinde iftar yemeği organizasyonları ve ramazan etkinlikleri gerçekleştirdik. Yetim çocuklarımıza yönelik olarak kardeşlik iftar programı düzenledik. Toplumun beğenisini kazanmış, tanınmış birçok ünlü sanatçıyı konser programlarında bu yıl 2’ncisini düzenlediğimiz 7 gün süren Demokrasi Şöleni kapsamında Beyşehirli hemşerilerimizle buluşturduk. Bu şölende, konser programlarının yanısıra, halk dansları toplulukları ve yöresel sanatçılar da sahne aldı. Yine, yamaç paraşütü gösterileri, göl üzerinde çeşitli etkinlikler, çocuklara yönelik programlar, sema gösterileri ve birçok aktivite bu şölen vesilesiyle ilçemizde düzenlendi.

Hemen ardından yine yaz döneminde ilgiyle ve heyecanla izlenen Beyşehir Off-Road şenliklerinin ikincisini gerçekleştirdik. İlçemiz, çok sayıda ilden gelen yarışmacıların katıldığı iki farklı oryantiring yarışlarına imza attı. Bu yıl 5’incisi düzenlenen Beyşehir Ulusal Bisiklet Festivali ilçemizde gerçekleştirildi. İlçemiz yine 1’incisi düzenlenen atlı dayanıklılık yarışlarına evsahipliği yaptı. Akçabelen Mahallemizde fasülye şenlikleri tertip edildi, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği’mizin de katkılarıyla bölgemizde ve çevre ilçelerde onlarca doğa yürüyüşü etkinliği düzenlendi. Düzenlenen bu organizasyon ve etkinliklerde katılımcılara ikram çeşmemiz aracılığıyla sıcak çorba ve soğuk içecek ikramlarımız oldu. İlçemize dışarıdan gelen öğrenci grupları, üst düzey bürokratlar ve değişik grup ve misafirlerlere yönelik tarih ve kültür gezileri düzenlendi. Bu çerçevede katılımcılara yönelik olarak göl üzerinde çok sayıda yat ve tekne turları gerçekleştirildi. Öğrencilere göl üzerindeki adalar tanıtıldı. 3 bin kişiye muharrem ayı kapsamında geleneksel aşure ikramı yapıldı. Beyşehir Kültür Merkezimizde ilk kez aşıklar şöleni düzenlendi. Resim ve fotoğraf sergileri açıldı. Leylekler Vadisi ile ilgili proje ve etkinlikler gerçekleştirildi. Çocuklarımızla ve öğrencilerimizle çeşitli vesilelerle gerçekleştirdiğimiz buluşmalarda kültür yayınları başta olmak üzere çeşitli hediyelerin dağıtımları yapıldı. Mahalle ve vatandaş buluşmalarında ise Türk bayrağı ve çeşitli hediyelerin dağıtımları gerçekleştirildi. Aynı dönemde, yerel yönetimler öğrenimi gören yükseköğrenim öğrencilerimiz tarafından Beyşehir Belediyesi’nin hizmet memnuniyetinin tesbiti için ilçenin dört bir yanında çalışmalar sergilendi. Konya’da görev yapan basın ve medya mensuplarımıza yönelik Beyşehir gezisi programı düzenlendi.

        Ayrıca, yine geçtiğimiz yıl başlattığımız uygulamalar çerçevesinde “hoş geldin bebek” kampanyası ile Beyşehir’de dünyaya gözlerini yeni açan bebeklerimizin ailelerine hediye setleri verilmeye başlanırken, asker uğurlama törenlerinde kınalı kuzularımızla buluşarak Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağından oluşan hediyeleri verilmiştir. Geçtiğimiz yıllarda kurulan Beyşehir Belediyesi Mehteran Takımımız da katıldığı çeşitli program ve etkinliklere çaldığı marşlar ve gösterileriyle renk katmıştır. Sözkonusu dönemde güzel Beyşehir’imiz, buna benzer çok daha fazla sosyal ve kültürel etkinlikle tanıştı. İnşallah, 2018 yılı da sosyal ve kültürel etkinliklerin zirve yaptığı bir yıl olacak. Bu yıl da aynı hedef doğrultusunda ilgili birimlerimiz çalışmalarını sürdürmektedir.” 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, 2017, Yılı, Sosyal, Etkinliklerle, Dolu, Dolu, Yıl, Oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı