Haber Detayı
03 Kasım 2018 - Cumartesi 11:29 Bu haber 16548 kez okundu
 
Beyşehir’de 4-6 Yaş Grubu Müstakil Kur'an Kursu Açıldı
BEYŞEHİR - Beyşehir’de, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan 'Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi' kapsamında hayırsever işadamı Kamil Akkanat tarafından yaptırılan İzzet-Ayşe Taşdelen 4-6 yaş gurubu Kur'an kursu düzenlenen törenle açıldı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir’de  4-6 Yaş Grubu Müstakil Kur'an Kursu Açıldı

BEYŞEHİR - Açılış törenine Ak Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç, Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Belediye Başkanı Murat Özaltun, Konya İl Müftü Yardımcısı Aslan Çıtır, komşu ilçeleri müftüleri, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arif Turfand, Üniversite ve Eğitim camiasından temsilciler, Kamu Kurum müdürleri, STK temsilcileri, muhtarlar, din görevlileri ile davetliler katıldı.

        Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasının ardından, Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını ilçe müftüsü Mahmut Çelikoğlu yaptı. Çelikoğlu konuşmasında; “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak okul öncesi çocuklarımızın milli ve manevi olarak daha iyi eğitilmesi, İslam’ın temel değerlerini, milli ve manevi değerlerimizi, içselleştirerek onların anlayacağı dilde kendilerine anlatıp, beyinlerine, kalplerine nakşetmeyi kendimize önemli bir vazife edindik” dedi.


        İl Müftü Yardımcısı Aslan Çıtır’da; “Efendimiz (sav) hadisi Şeriflerinde, ‘İnsan öldüğünde amel defteri kapanır. Ancak şu üçü bundan müstesnadır: Sadaka-i cariye, faydalı ilim ve kendisine dua eden salih evlat bırakan kimselerin öldükten sonrada amel defterleri kapanmaz’. Akkanta ailesine teşekkür ediyoruz, şu anda onlar bizim gördüğümüz kadarıyla bu hadisin en azından iki kısmını yerine getirmişler” dedi.

Belediye Başkanı Murat Özaltun’da konuşmasında; “ Beyşehir’de gerek yağmurlar noktasında, gerekse hizmetler noktasında, bol ve bereketli günler yaşıyoruz. Şu bir gerçek son dönemlerde Kuran kurslarında, camilerde yapılan restorasyon çalışmalarında, camilerde eksik olan minaredir, bahçedir, ilçe müftümüz Beyşehir’e değer katmıştır. 28 şubat döneminde yaşanan sıkıntılardan bugünlere geldik. Biz çocuklarımıza, aile içerisinde eğitim verip, arkasından okullar kanalıyla çocuklarımız, gelecek nesillerimiz, 15 Temmuz hainleri gibi olmayacak. Ben her zaman söylerim, keşke bir değil beş tane Ali abimiz olsaydı, Kamil abimiz olsaydı, Akkanat ailesi olsaydı. Gerek eğitime, gerek hayırseverlikleri ile gerekse istihdama yaptıkları katkıdan dolayı Allah onlardan razı olsun” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç’de konuşmasında; “ Camileri ve Kuran kurslarını, yani Allah’ın içinde anıldığı yerleri insanlar yapar, hayır sahipleri yapar. Camilerimiz ve Kuran kurslarımızda insanları imar eder, onları imar edenleri imar eder. Toplumda iyiliğin yayılıp, kötülükten sakındırılması için hizmet eden yuvaların, kurumların açılmasına, hayır sahiplerine bunlara vesile olanlara Allah razı olsun” dedi.

Kaymakam Özdemir’de; “Velilere sesleniyorum, gelecek sadece çocukların bu kurumlara yollamakla bittiğini zannetmemeliler, okuldaki davranışlardan sonra sizlerde evlerde namazınızı kılmazsanız, orucunuzu tutmazsanız, tabiki bu çocuklar bunu görmeyecek, gelecekte de kendi çocuklarınızda bu tür hareketleri görmeyeceksiniz. Eğitim-veli birlikteliği ile beraber sağlandığı takdirde faziletli insan ortaya çıkar” dedi.

Ak Parti Milletvekili Gülay Samancı’da yaptığı konuşmada: Gıyaplarında Ali Akkanat ve Kamil Akkanat ve ailesine teşekkür ediyoruz. Bu bölgenin çocuğu olarak buralardan gönül bağlarını hiç koparmamışlar ve hizmet etmeye devam etmişlerdir. Gerek eğitim, irfan noktasında, gerekse insanların evlerine iş götürme, aş götürme noktasında istihdam sağlaması açısından çok önemli katkıları hizmetleri olmuştur. Allah onlardan razı olsun. Öncelerden büyüklerimiz Kuran kursu talep ederken, bugün öyle bir şuurla hareket ediyoruz ki 4-6 yaş gurubundan başlanmak üzere, bu çocuklarımızı İnşallah İslam dinimizin kökünü oluşturan, ahlak üzerine, Kuran-ı Kerim ahlakı üzerine İnşallah buralardan vatanına ve milletine hizmet edecek güzel evlatları hep beraber yetiştirmiş olacağız. Devlet olarak biz, son 16 yıl içerisinde bir paradigma anlayışıyla birlikte, artık milletin değerleriyle uğraşan ve uğraşılan değil, milletimizle beraber hareket eden, milletten gücünü alan, bir anlayış sergiliyoruz. 15 yaşını doldurmadan, Kuran-ı Kerim öğrenemeyen bir nesilden, bugün artık çocukluğundan, bebekliğinden bu tarafa ahlak üzerine yetiştirilmeye çalışılan bir gençlik üzerinde hep beraber çalışıyoruz” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Yapımına katkı sağlayan hayırseverlere plaketleri takdim edildi. Kuran kursu öğrencilerinin gösterileri sunuldu.

       Yapılan dua ile 200 öğrenci kapasiteli İzzet-Ayşe Taşdelen 4-6 Yaş gurubu Kuran Kursunun kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Açılış sonrası protokol ve davetliler kursu gezdi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, , 4-6, Yaş, Grubu, Müstakil, Kur'an, Kursu, Açıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı