Haber Detayı
03 Kasım 2018 - Cumartesi 09:58 Bu haber 5862 kez okundu
 
Beyşehir Gölü’nde Dron Destekli Denetimler
BEYŞEHİR - Türkiye'nin en önemli tatlı su balığı üretim merkezlerinden Beyşehir Gölü'nde kaçak avlanmaya karşı drone destekli denetimler gerçekleştirildi.
Ekonomi Haberi
Beyşehir Gölü’nde Dron Destekli Denetimler

BEYŞEHİR - Türkiye'nin en önemli tatlı su balığı üretim merkezlerinden Beyşehir Gölü'nde kaçak avlanmaya karşı drone destekli  denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde, avlanmada kullanılması  yasak olan ağlarla boy limiti altında av yapan balıkçılara cezai işlem uygulandı.

Edinilen bilgiye göre, Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı su ürünleri kontrol ekipleri tarafından Beyşehir Gölü'ne kıyısı bulunan Gölkaşı Mahallesi açıklarında denetim yapıldı.

Drone çekimleriyle de desteklenen hem kıyıdan hem su yüzeyinde tekneyle  gerçekleşen denetimlerde göl üzerindeki avlanma faaliyetleri mercek altına alındı, kontrollerde su ürünleri kanununa muhalefet ettiği gerekçesiyle 2 avcıya toplam 2 bin 644 liralık idari para cezası uygulandı.

Denetimlerde, ağ göz açıklığı kuralına uyulmayarak boy limiti altında yasa dışı avcılığa imkan sağlayan yasak ağlar da ele geçirildi. Jandarma ekipleri, canlı balık da takılan ağları sulardan çıkarıp topladı.  Göl yüzeyinde ve denetim yapılan teknelerde ele geçirilen 2 bin 600 metre ağ ve bu ağlara takılan  balıklara el konulup canlı olanları ise  tekrar göl sularına bırakıldı.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Gölü’nde, Dron, Destekli, Denetimler,
Yorumlar
Haber Yazılımı