Haber Detayı
21 Temmuz 2018 - Cumartesi 10:39 Bu haber 7911 kez okundu
 
Beyşehir’de Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu Açıldı
BEYŞEHİR - Beyşehir Müftülüğünce Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu Beyşehir çarşı merkezinde bulunan Diyanet Vakfı Şubesi binasında hizmete açıldı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir’de Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu Açıldı

BEYŞEHİR - Bürosunun açılışı, Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Belediye Başkanı Murat Özaltun, Kurum  müdürleri, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile davetlilerin katılımıyla yapıldı.

     Açılışta konuşan Kaymakam Özdemir; “aile toplumun en küçük birimidir, ailelerin oluşumunda toplum ortaya çıkar. O nedenle aile ne kadar sağlam olursa toplumumuzda o kadar sağlam olur. Bireylerin  suç işleme oranları düşeceğini, rehberlik bölümünde ise vatandaşların dini anlamda ihtiyaç duyacağı hizmetleri almış olacak” dedi.


       Belediye Başkanı Murat Özaltun’da yaptığı konuşmada; “ biz bu yola çıktığımızda Beyşehir’imizde hep ilk olacağız, ilkler olma yönünde özen göstereceğiz diye. Beyşehir’de hizmet noktasında, ürettiğimiz hizmet ve projelerde ilklere imza attık. Bu noktada diğer kurumlarımızın da şehrimize ilkler olma yolunda destek verdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Açılışını yaptığımız bu büronun, günümüzde her geçen gün boşanma oranlarının arttığı bir ortamda ilçemize büyük bir değer katacaktır” dedi.


        İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu’da yaptığı konuşmada, irşat vakfı ve rehberlik bürosu hakkında bilgi verdi. Çelikoğlu: “Aile toplumumuzun temel birimidir. İrşat’ da dini yönden bilgilendirmedir. Ailelerimizi, dini yönden, sosyal yönden, bilgilendirmeye çalışacağız. Diyanet İşleri Başkanlığı İrşat Bürolarını il merkezlerinde ve büyük ilçelerde açtığını, şu anda merkez ilçeler dışında Ereğli’de vardı, bide İnşallah Beyşehir’de olacak. Ailelerimizde problemleri olanlar olabilir, hemen hemen her ailede problemler vardır. Bu problemleri İnşallah, yüce dinimiz İslam’ın bize öngördüğü şekliyle, yüce dinimiz İslam’dan aldığımız ruhla, büyüklerimizden aldığımız tecrübe ile ailelere ciddi bir şekilde rehberlik yapmaya gayret göstereceğiz.
         Çelikoğlu: bize sadece problemli aileler değil, problem olmadan bize müracaat eden insanlara da rehber olacağız.  Bayan olsun, erkek olsun, her yaş gurubundan insanımızı buraya biz bekliyoruz. Sabah saat 10.00 ile 17.00 arasında bay, bayan arkadaşlarımız nöbet tutacaklar. Müracaat edildiği takdirde bu arkadaşlarımız rehber olmaya çalışacaklar” dedi.


Konuşmaların ardından yapılan dua ile büronun açılışı protokol tarafından gerçekleştirildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Aile, İrşat, ve, Rehberlik, Bürosu, Açıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı