Haber Detayı
20 Temmuz 2018 - Cuma 12:28 Bu haber 6676 kez okundu
 
Ziraat Odası Başkanı Ağralı, Yangın Alanlarında İncelemede Bulundu
BEYŞEHİR - Beyşehir İlçesi Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı, Avdancık Mahallesi'nde çıkan yangında ekinleri zarar gören çiftçilerin tarım arazilerinde incelemede bulundu.
Güncel Haberi
Ziraat Odası Başkanı Ağralı, Yangın Alanlarında İncelemede Bulundu

BEYŞEHİR - Ağralı, Divane Kırı mevkisinde otluk alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangının ardından alevlere teslim olan tarım alanlarında yürütülen söndürme çalışmalarına da nezaret ederken, yangının kontrol altına alınmasının ardından alanları gezerek zarar gören çiftçilere "geçmiş olsun" temennisinde bulundu.

       Ağralı, burada yaptığı açıklamada, ormanlık alana da sıçrayan ve ekiplerin müdahalesiyle daha da geniş bir sahaya yayılmadan kontrol altına alınan yangınla ilgili olarak tarım arazilerindeki zarar tesbit çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

        Bölgede ilk etapta yaklaşık 100 dönümlük hasat edilmeye hazır buğday ekili alanın zarar gördüğünü öngördüklerini ancak kesin zarar tesbitinin yapılacak çalışmaların ardından daha net ortaya çıkacağını vurgulayan Ağralı, şunları kaydetti: "Yangın söndürme ekiplerinin yanısıra yangını haber alarak kısa sürede bölgeye gelen çok sayıda çiftçimiz de traktörleriyle yaptığı mesaiyle alevlerinin kendi ekili alanlarına sıçramasını önlemiştir.

         Böylece yangında daha fazla ekili alanın zarar görmesinin önüne geçilmiştir. Yangının çıkış sebebini güvenlik güçlerimiz halen araştırıyor. Ancak, yangının çıkışının otluk alanda yakılan ateşten kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyoruz. Çiftçimize büyük geçmiş olsun diyoruz. Devletimizin yangında zarar gören çiftçilerimize gerekli yardım elini uzatacağına inanıyoruz. Çünkü, çiftçimizin bir yıllık emeği, çıkan yangında kül olup gitmiştir. Bu arada, buğday hasadının tam ortasında olduğumuz bir dönem içerisinde olmamızdan dolayı da vatandaşlarımızı yangınlara karşı daha hassas olmaları konusunda uyarmak istiyoruz. Özellikle, yol kenarında ekin tarlaları olan güzergahlarda sürücülerimizin ve vatandaşlarımızın sigara izmaritlerini gelişigüzel olarak yerlere, arazilere atmamalarını istirham ediyoruz."

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Ziraat, Odası, Başkanı, Ağralı,, Yangın, Alanlarında, İncelemede, Bulundu,
Yorumlar
Haber Yazılımı