Haber Detayı
07 Eylül 2017 - Perşembe 12:27 Bu haber 5797 kez okundu
 
Beyşehir'de Atlı Dayanıklılık Yarışları Düzenleniyor
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, yapılacak atlı dayanıklılık yarışları ile tarih yeniden canlanacak.
Spor Haberi
Beyşehir'de Atlı Dayanıklılık Yarışları Düzenleniyor

BEYŞEHİR - 2 bin yılık tarihiyle dönemin at yarışı kurallarının yazılı olduğu Fasıllar Mahallesi’ndeki Lukuyanus Anıtı’nda gerçekleştirilecek yarışları, Türkiye Jokey Kulübü, Türkiye Binicilik Federasyonu ve Beyşehir Belediyesi’nin işbirliği ile hafta sonunda Beyşehir’de yapılacak.

       2 bin yıllık tarihin hayat bulacağı yarışlar, Pazar günü saat 06.00’da Avşar Mahallesi TOKİ İlkokulu önünde başlayacak ve dönemin kurallarıyla iki etap halinde gerçekleştirilecek. Parkurda, 40 kilometrelik ilk etap ile 60 kilometre mesafedeki ikinci etapta toplam 32 at yarışacak. Yarışların sona ermesinin ardından gösteri ve seremoni programı ise Fasıllar’daki Lukuyanus Anıtı önünde gerçekleştirilecek.

       Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Yasin Kadri Ekinci, Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Atıf Bülent Bora ve Selçuk Üniversitesi (SÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Hasan Bahar’ın da katılımıyla gerçekleştirilecek yarış programına ilçe ve ilçe dışından da yoğun bir katılımın olması bekleniyor.

      Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Lukuyanus Atlı Dayanıklılık Yarışları’nın Türkiye’de ilk defa gerçekleşeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti: “İlçemizde de dolayısıyla bir ilk gerçekleşiyor. Prof.Dr.Hasan Bahar tarafından gerçekleştirilen araştırma neticesinde Lukuyanus anıtının Roma-Pagan döneminde, genç yaşta yaşımını yitiren Lukuyanus isimli binici anısına yaptırıldığı ortaya çıkmıştı. İşte bu 2 bin yılın anısına düzenlenecek ve  Anadolu’nun en güzel bölgesindeki harika manzara eşliğinde koşulacak olan yarışlara tüm yarışseverler  ile ilçemiz halkını davet ediyoruz. Hafta sonu düzenlenecek yarış programı nedeniyle hazırlıklar halen devam ediyor. Yarışların yapılacağı parkurun yapımı bitmek üzere, atların kalacağı seyyar ahırlar da ilçemize geldi. Cumartesi günü lisans sınavı, veteriner kontrolü, yarışma parkurunun gezilmesi, teknik toplantı gibi faaliyetlerin ardından Pazar günü ise sabah erken saatlerde yarışlar başlayacak.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Atlı, Dayanıklılık, Yarışları, Düzenleniyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı