Haber Detayı
12 Aralık 2017 - Salı 15:36 Bu haber 6318 kez okundu
 
Beyşehir'de Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okullara Sertifikaları Verildi
BEYŞEHİR - Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü ‘Beslenme Dostu Okullar Programı’ ve ‘Beyaz Bayrak Projesi’ kapsamında Beyşehir’de gönüllü olarak başvuran okullarda yapılan denetimler sonucunda sertifika almaya hak kazananlara plaket, sertifika ve beyaz bayrakları törenle verildi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okullara Sertifikaları Verildi

BEYŞEHİR - Beyşehir İlçesinde Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okullar kapsamında 2017 yılı yapılan denetimler sonucunda; 19 okula Beyaz Bayrak ve 32 okula ise Beslenme Dostu Okul sertifikası Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen törenle verildi. Törene Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, Beyşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Özkan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ile sertifika almaya hak kazanan okulların müdürleri ve öğretmenler katıldı.

       Beyşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Özkan; "Beslenme Dostu Okullar Programı ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması, “Beyaz Bayrak Programı” ile de okullarımızın temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ve okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması hedeflenmektedir” diye konuştu.

      Sertifika töreninde konuşan Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk; “Beyşehir ilçe milli eğitim müdürlüğüne bağlı 26 okulun önceki yıllarda beyaz bayrak sertifikası aldığını, bu yıl ise 19’unun Beyaz Bayrak sertifikası almaya hak kazandığını ve bu yıl ile birlikte toplam 45 okulumuz Beyaz Bayraklı olmuştur. Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında ise; Beyşehir İlçesinde önceki yıllarda 9 okula sertifika verildiğini, bu yıl ise 32 okulun Beslenme Dostu Okul Projesi için başvuruda bulunduğunu ve sertifika almaya hak kazandı. Toplamda 41 okulumuzda Beslenme Dostu Okullu olduğunu ve bu sayılarla Konya’da hem Beyaz Bayrak hem de Beslenme Dostu Okul projelerinde önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da liderliği sürdürmüş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını” belirtti.

      Konuk: “Çocuklarımız fiziki, biyolojik ve sosyal çevreden önemli boyutlarda etkilenen büyük bir grubu oluşturuyor. Anaokulundan lise son sınıfa kadar eğitimin içinde olan çocuklarımız hayatlarının belirli bir kısmını okullarda geçirdiğinden; okul içi ve çevresinde olumsuz yönde öğrencilerimizi etkileyebilen etmenlerin artması çeşitli sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden oluyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak temizlik ve beslenme alışkanlıklarını kazandırmak istiyor ve bu amaç doğrultusunda çalışıyoruz. Biz tüm okullarımızın Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul programlarına katılmalarını hedefliyoruz. Bu hedefimizi gerçekleştirmede emek veren tüm personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

      Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir ise; “Ülkemizin geleceği açısından çok önemli olan bu tür projelerin, bütün eğitim kurumlarımız tarafından yakından takip edilmesi gerektiğini düşündüğünü ve söz konusu olanın sadece sertifika almak değil, projenin hedeflediği ‘sağlıklı okul’ olabilmek olduğunu belirten Özdemir, 2016-2017 eğitim öğretim yılında Beyaz Bayrak sertifikası almaya hak kazanan 19 okulumuzu, Beslenme Dostu Okul sertifikası almaya hak kazanan 32 okulumuzu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzü ve projede görev alan yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimizi tebrik ediyor teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

     Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul sertifikalarını almaya hak kazanan okul müdürlerine sertifikaları, protokol tarafından verildi. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Beyaz, Bayrak, ve, Beslenme, Dostu, Okullara, Sertifikaları, Verildi,
Yorumlar
Haber Yazılımı