Haber Detayı
02 Temmuz 2017 - Pazar 15:28 Bu haber 5087 kez okundu
 
Beyşehir’de Boy Limiti Altında Avlanan Tatlı Su Levrekleri Ele Geçirildi
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, boy limiti altında avlandığı belirlenen çok miktarda tatlı su levreği balığı nakledilmek istendiği bir kamyonette ele geçirildi.
Ekonomi Haberi
Beyşehir’de Boy Limiti Altında Avlanan Tatlı Su Levrekleri Ele Geçirildi

BEYŞEHİR - Edinilen bilgiye göre, Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı su ürünleri koruma ve kontrol ekipleri, bir kamyonette avı yasak olan boy limitlerine uygun olmayan çok miktarda yavru tatlı su levreği sevkiyatının yapıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. 

        Su Ürünleri Koruma Kontrol Birimi görevlileri ile Beyşehir Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, balık sevkiyatı yaptığı ihbar edilen aracın geçiş güzergahında beklemeye başladı. Bekleme noktasına yaklaşan plakası belirlenen kamyonet, ekipler tarafından durdurulurken ihbara yönelik olarak araçta arama yapıldı. 
        Kontrollerde, araç içerisinde 20 kasa dolusu avlanma evresine gelmediği için  avlanması, satışı ve nakli yasak olan yavru tatlı su levreği balığının bulunduğu saptandı. Bozulmaması için buzlara sarıldığı gözlenen tatlı su levreklerine  İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri tarafından el konulurken, sürücüye ilgili mevzuat gereği 2 bin 310 lira idari para cezası uygulandı. 

 

İŞYERİNE BASKINDA DA BOY LİMİTİNE UYGUN OLMAYAN BALIKLAR ELE GEÇİRİLDİ 
         Öte yandan, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı su ürünleri koruma ve kontrol görevlileri tarafından şehir merkezinde Beyşehir polisi ekipleri ile birlikte bir işyerinde yapılan kontrolde ise satışı yasak olan ve boy limitine uygun avlanmadığı tesbit edilen 18 kilogram yavru tatlı su levreği tesbit edildi. Su ürünlerine el konulurken, işyeri sahibine ise bin 155 lira idari para cezası kesildi.

VATANDAŞLARDAN DESTEK TALEBİ… 
 

        Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Kaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 15 Haziran’da Beyşehir Gölü’nde su ürünleri avlanma yasağının sona ermesinin ardından yasak olan avcılık yöntemlerle avlananlar ile boy limitine uygun olmayan su ürünü avını gerçekleştiren, satış ve naklini yapanlara yönelik olarak denetim ve kontrollerin bundan böyle de aralıksız olarak ve kararlı bir şekilde devam ettirileceğini belirterek, “Vatandaşlarımızdan da balık neslinin devamı ve torunlarımıza da bu su ürünlerini yok olmadan bırakabilmek adına vatandaşlarımızın boy limitlerine uygun avlanan balıkları tüketmemelerini ve bu şekilde avcılık ve satış yapanları gördüklerinde ilgili kurumlara bildirmelerini istiyoruz.”dedi. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Boy, Limiti, Altında, Avlanan, Tatlı, Su, Levrekleri, Ele, Geçirildi,
Yorumlar
Haber Yazılımı