Haber Detayı
26 Eylül 2017 - Salı 10:15 Bu haber 3829 kez okundu
 
Beyşehir’de Doğaseverler Karayaka Dağı’na tırmandı
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, doğaseverler bin 770 metre yüksekliğe sahip Karadiken Karayaka Dağı’na tırmanış gerçekleştirdi.
Yaşam Haberi
Beyşehir’de Doğaseverler Karayaka Dağı’na tırmandı

BEYŞEHİR - Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, Beyşehir Belediyesi’nin de verdiği destekle  ilçe sınırları içerisinde doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Doğa yürüyüşü etkinliğinin Antalya’da geçtiğimiz günlerde geçirdikleri talihsiz bir  trafik kazasında hayatını kaybeden Göç Yolu Yolcuları Topluluğu’na mensup isimler anısına düzenlendiği belirtildi.

      Büyükkafalı,  Beyşehir ve dışından çok sayıda doğaseverin katıldığı etkinlikte, katılımcıların bin 170 metre yüksekliğe sahip Karayaka Dağı’nın zirvesine tırmandığını söyledi. Etkinliğin zaman zaman kayalık ve patika, bazen de düz yolda ilerlemek suretiyle gerçekleştiğini anlatan Büyükkafalı, yaklaşık 3 saat süren bir yürüyüşün ardından bin 770 rakımlı dağın zirvesine çıkıldığını söyledi.  Büyükkafalı, sonbahar mevsiminin renkleri içerisinde yeşil bir doğada ve güz çiçekleri arasında bir doğa yürüyüşü etkinliği olduğunu belirterek, zirvede ise Beyşehir Gölü’nün farklı bir açıdan güzel manzarasıyla karşılaştıklarını dile getirdi.  

       Büyükkafalı, etkinliğe verdiği destekten dolayı Beyşehir Belediyesi’ne teşekkür ederken, bu tür etkinliklerin bundan böyle de devam edeceğini belirtti.Büyükkafalı, etkinliği   trafik kazasında hayatını kaybeden Göç Yolu Yolculuğu Topluluğu mensubu  isimlerin anısına düzenlediklerini  de hatırlatırken, kazada yaşamını yitirenlere  Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı temennisinde bulundu.

      Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği ile işbirliği içerisinde bundan sonra Beyşehir’de bu tür sosyal etkinliklere daha da hız vereceklerini belirtirken, son etkinliğe katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Doğaseverler, Karayaka, Dağı’na, tırmandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı