Haber Detayı
27 Ocak 2020 - Pazartesi 11:00 Bu haber 3882 kez okundu
 
Beyşehir’de Elazığ ve Malatya için 7’den 70’e seferberlik
BEYŞEHİR - Beyşehir’de Elazığ ve Malatya’daki depremzedeler için 7’den 70’e seferberlik ilan edildi.
Güncel Haberi
Beyşehir’de Elazığ ve Malatya için 7’den 70’e seferberlik

BEYŞEHİR - Beyşehir’de Elazığ ve Malatya’daki depremzedeler için 7’den 70’e seferberlik ilan edildi.

Elazığ ili Sivrice ilçesinde, 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremde evleri yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşlarımız için Beyşehir’de yardım seferberliği ilan edildi. Dün sabah köprübaşında başlatılan yardım tırı için vatandaşlar âdete bir birleriyle yarıştı. Yardım kampanyasında, Elektrikli ısıtıcı, battaniye, yorgan, mont, kuru bakliyat, çocuk bezi, kışlık bot, uyku tulumu, kullanılmamış olmak şartıyla kişisel temizlik malzemeleri ve kıyafet gibi malzemeler toplanıyor. Yardım tırının yarın dualarla gönderileceği belirtildi.


Başlatılan yardım kampanyasına, Beyşehir Belediyesi, Beyşehir Ticaret Ve Sanayi Odası, Beyşehir Şoförler Odası, Beyşehir Sebzeciler Ve Meyveciler Derneği, Beyşehir Taşıyıcılar Kooperatifi, Beyşehir Ziraat Odası, Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi, Beyşehir Muhtarlar Birlik Derneği, Beyşehir Kızılay Temsilciliği, Beyşehir Göl Feneri, Beyşehir Vakfı, Beyşehir’de Bulunan Sivil toplum Kuruluşları ve binlerce vatandaş katıldı.


"KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞAN TEK MİLLET TÜRK MİLLETİDİR”
Beyşehir köprübaşında kurulan yardım kampanyası çadırını ziyaret eden Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, küllerinden yeniden doğan tek bir millet vardır, oda Türk Milletidir sözüyle seferberliğe vurgu yaparak şu açıklamalarda bulundu.


Başkan Bayındır, “Beyşehir’de bugün olağanüstü bir hava var. Bakıyorum etrafıma 7’den 70’e herkes bu yardım kampanyasına akın ediyor. Bizler bu kötü günlerde yardımlaşmanın, yara sarmanın ne demek olduğunu en iyi bilenlerdeniz. Şu an ülkemizin dört bir yanında Elâzığ’ımızdaki ve Malatya’mızdaki vatandaşlarımız için seferberliği görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler ayrılmayan ve böyle zamanlarda birleşmenin ne olduğunu iyi biliriz. İnşallah toplanan bu yardımları yarın dualarla ihtiyaç sahiplerine gidecek. Yüce yaratan bizlere böyle afetler yaşatmasın. Ben tekrar depremde hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet, geride kalan yakınlarına ve oradaki depremzede vatandaşlarımıza sabırlar dileyerek, geçmiş olsun diyorum.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Elazığ, ve, Malatya, için, 7’den, 70’e, seferberlik,
Yorumlar
Haber Yazılımı