Haber Detayı
25 Ocak 2018 - Perşembe 11:07 Bu haber 4942 kez okundu
 
Beyşehir’de Fotoğraf Gösterisi ve Söyleşisi
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde düzenlenen fotoğraf gösterisi ve söyleşisi etkinliğine fotoğraf severler yoğun ilgi gösterdi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir’de Fotoğraf Gösterisi ve Söyleşisi

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Sille Sanat Sarayı ve Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Fotoğraf Kulübü işbirliği ile gerçekleştirilen etkinliğe uluslararası fotoğraf sanatçısı Reha Bilir konuşmacı olarak katıldı.

      Bilir, Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’ndeki sunumunda “Tek nefeste aşk”, “Gezen bilir” ve “Benim kanatlarım var” isimli görsel çalışmalarını katılımcıların beğenisine sunarak, fotoğraf faaliyetleri ve fotoğraf sanatı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Salonu dolduran fotoğraf severlerden gelen çeşitli soruları da cevaplandıran Bilir, son dönemde hızla gelişip yaygınlaşan gökyüzünden çekimlere imkan tanıyan dron çalışmalarına yer verdi.

       Kendisinin de bir Beyşehirli olarak çocukluk yıllarından beri hayalinin Beyşehir Gölü üzerinden Beyşehir’e doğru bir  fotoğraf karesi çekebilmek olduğunu, bunu gelişen teknolojiyle birlikte sahip olmaya başlanılan dronlar sayesinde gerçekleştirdiğini anlatan Bilir, 43 yıldır fotoğraf çalışmalarının içerisinde olduğunu kaydetti. Öğrencilik yıllarında fotoğrafçılık koluna seçilmesiyle birlikte fotoğraf yaşamının başladığını aktaran Bilir, yaşadığı ilginç anılarını da katılımcılarla paylaştı. Reha Bilir, “Beyşehir’de ben ilk fotoğraf çektiğim yıllarda insanlar sabah göl kenarına gittiğimde şunu söylüyorlardı; ‘sabah sabah başka işin yok mu burada fotoğraf çekiyorsun’ Ama fotoğraf sanatının  günümüzde Beyşehir’de geliştiğini gördükçe, buna birazcık bir katkım varsa da şimdilerde bundan çok büyük keyif alıyorum” diye konuştu.

       Reha Bilir’e fotoğraf söyleşisinin ardından günün anısına Beyşehir’i yansıtan bir tablo ve teşekkür belgesi takdim edildi. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Fotoğraf, Gösterisi, ve, Söyleşisi,
Yorumlar
Haber Yazılımı