Haber Detayı
31 Ağustos 2017 - Perşembe 11:16 Bu haber 6588 kez okundu
 
Beyşehir’de, İlk Doğalgaz Abonelere Ekim’de Verilecek
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde,1.etap doğalgaz boru hattı döşeme çalışmalarının tamamlandığı ve abonelere ilk doğalgazın Ekim ayından itibaren verilmeye başlanacağı belirtildi.
Ekonomi Haberi
Beyşehir’de, İlk Doğalgaz Abonelere Ekim’de Verilecek

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde Temmuz ayında başlayan doğalgaz altyapı çalışmalarının sona erdiğini söyledi.

         Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın Beyşehir’e verdiği 2017 yılı sonuna kadar doğalgazın geleceği müjdesinin ardından kent merkezinde bu konuda yürütülen çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirten Özaltun, bu çerçevede Temmuz ayında ilgili firma tarafından doğalgazın verileceği ilk yerleşim olacak Yeni Mahalle’de altyapı çalışmalarının başladığını hatırlattı.

       Yeni Mahalle’de, Erenler Caddesi üzerinde, kurban kesimi yapılarak ilk kazmanın vurulmasıyla başlayan ilk etap doğalgaz hattı döşeme çalışmalarının, Beyşehir Halk Kütüphanesi ile Termiye Çayı kenarındaki Ravza Camisi güzergahında tamamlandığını,  ardından abone olan birkaç binaya da hattın çekilerek test edildiğini, sıranın ise sıvılaştırılmış doğalgazın nakledileceği dolum tesisinin kurulmasına geldiğini belirten Özaltun, “Firma yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, dolum tesisinin de  kurulacağı yerde, betonunun dökülerek zemininin hazırlandığı ve bayramdan sonra ise sıvılaştırılmış doğalgazın döküleceği tankın gelerek buraya yerleştirileceği  ifade edildi” dedi.

        Beyşehir Yeni Mahalle’de ilk etapta  döşenen hat güzergahında bulunan  bin 500-2 bin abonenin sıvılaştırılmış doğalgazdan talep etmesi halinde yararlanabileceğini vurgulayan Özaltun, Ekim ayından itibaren doğalgaz abonesi olanların hem ısınma hem de mutfaklardaki ocaklarda kullanımına başlayabileceğini belirtti. Özaltun, şunları kaydetti: “Beyşehir, yıllardır özlemle beklediği doğalgaz konforuna söz verildiği gibi daha yıl sonu gelmeden inşallah dönemimizde kavuşacak. Kullanım başladıktan sonra da sadece ocaklarda kullanılabileceği ile ilgili söylenti ve dedikodular da son bulmuş olacak.

       Bu yıl, Yeni Mahalle’den başlayacak doğalgaz kullanımı, ardından diğer mahallelerimizde de yaygınlaşacak.Halkımızdan sadece doğalgaz kullanımı için abone olmasını bekliyoruz. İlçemize şimdiden hayırlı olsun. Doğalgazın ilçemize gelmesinde emekleri geçen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak, AK Parti Konya Milletvekilimiz Mehmet Babaoğlu ve tüm Konya milletvekillerimiz ile bu konuda katkı ve desteği olan tüm ilgililerimize ilçemiz halkı olarak tekrar tekrar teşekkür ediyor, şükran ve minnet duygularımızı ifade etmek istiyorum.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de,, İlk, Doğalgaz, Abonelere, Ekim’de, Verilecek,
Yorumlar
Haber Yazılımı