Haber Detayı
22 Haziran 2017 - Perşembe 12:01 Bu haber 6302 kez okundu
 
Beyşehir’de Kadir Gecesi coşkusu
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde camileri dolduran vatandaşlar, mübarek Kadir Gecesi’ni yapılan ibadet ve dualarla idrak etti.
Güncel Haberi
Beyşehir’de Kadir Gecesi coşkusu

BEYŞEHİR - Beyşehirli vatandaşlar, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği ve İslam dininde Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı,  bin aydan daha hayırlı olduğu kabul edilen Kadir Gecesi sebebiyle ilçe genelinde camilere adeta akın etti.

         Beyşehir’de vatandaşların dini vecibelerini yerine getirebilmek için en çok tercih ettiği tarihi Eşrefoğlu Camisi de yüzlerce kişiyi ağırlarken, mübarek gecelerde coşkunun en fazla yaşandığı ibadethanelerin başında yer aldı.


         Eşrefoğlu Camiinde Müftü Mahmut Çelikoğlu'nun geceyle ilgili vaazının ardından, Ahmet Çalışır hocaefendi tarafından yatsı ve terafi namazı kıldırıldı. Çalışır hoca terafi namazını Enderun usulü kıldırması cemaat tarafından oldukça memnuniyetle karşılandı.

       Beyşehir Belediyesi ise bu mübarek gecede ikram çeşmesini Avşar Mahallesi’ndeki TOKİ Camisi bahçesinde kurdu.

Cami çıkışında vatandaşlara ikram çeşmesinden limonata ikramında bulunuldu.

ÖZALTUN, İSLAM ALEMİNİN KADİR GECESİNİ TEBRİK ETTİ

     Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, tüm İslam aleminin ve Beyşehirliler’in mübarek kadir gecesini tebrik ederken, cami çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Avşar Mahallesi Muhtarı Yasin Sümbül, “Biz de vatandaşlarımız, mahallemiz adına  Beyşehir Belediye Başkanımıza  bizlere böyle bir mübarek gecede,  Kadir Gecesinde  duaların kabul olduğu bir günde  içimizi ferahlattığı için  öncelikle teşekkür ediyoruz. Tüm Müslüman aleminin mübarek gecesini kutluyorum. Tuttuğumuz  oruçlar kabul olur inşallah, Allah’ım devletimize milletimize  zeval vermesin, özelikle  Kato dağında mücadele eden, 40 gündür evine gitmeyen kahraman askerlerimize  bu mübarek gecede dua ediyoruz. Allah’ım Türk Silahlı Kuvvetlerimize Emniyet kuvvetlerimize güç kuvvet versin inşallah” diye konuştu.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Kadir, Gecesi, coşkusu,
Yorumlar
Haber Yazılımı