Haber Detayı
17 Ekim 2018 - Çarşamba 17:51 Bu haber 7132 kez okundu
 
Beyşehir’de “Karlar Ülkesi Karanlığa Karşı” Oyunu Sahnelendi
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde ANKA Çocuk Tiyatrosu tarafından Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde 3-6 yaş aralığındaki miniklere yönelik sahnelenen çocuk tiyatrosuna yoğun ilgi oldu.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir’de “Karlar Ülkesi Karanlığa Karşı” Oyunu Sahnelendi

BEYŞEHİR - Profesyonel oyuncular ile dansçıların yer aldığı oyun, müzik ve dansı birarada bulunduran kurgusuyla çocuklara sınırsız ve masalsı dünyanın kapılarını araladı.

“Karlar Ülkesi Karanlığa Karşı” oyunuyla çocukların karşısına geçen oyuncular, çocuklar üzerinde eğitici ve olumlu bir etki bıraktı. Sahnede oyuncular, çocuklara süper kahramanların gerçek hayatta olmadığı, süper güç diye bir şeyin sadece masallarda ve çizgi filmlerde olabileceğiyle alakalı eğitici söz ve söylemlere yer verildi.  Müzikleri ve danslarıyla da ilgi çeken oyun sonunda izleyenler, oyuncuları uzun süre ayakta alkışladı.

Oyun sonunda çocuklar tiyatro oyuncularıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

       ANKA Çocuk Tiyatrosu Kurucusu ve aynı zamanda sahnelenen oyunun yazarı Tolga Senem, teknolojinin bağımlılık haline geldiğinde çocuklar ile gençler için kötü sonuçlar doğurabileceğinin bu oyunda “Kral Gogas” adlı kahraman üzerinden aktarıldığını belirtti.  Senem , “Teknolojiye kapılan çocuklarımızda genellikle kendini yalnız hme ve içine kapanıklık gözlemliyoruz. Bu yüzden oyunumuzda çocuklarımıza ve velilerimize, doğru iletişim, teknolojiyi doğru ve yararına kullanma, dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı kendini koruma, tanımadığı ve güvenmediği kişilerden herhangi bir şey kabul etmemeyi kazandırmayı amaçladık. En önemlisi bizlere bu gösteriyi sunma imkanı sağlayan Beyşehir Belediyesine böyle güzel ve tam donanımlı bir binayı hizmetimize sunduğu için teşekkür ediyorum” dedi.

        Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, çocuklara tiyatroyu sevdirebilmek için bu tür oyunlarla Beyşehir’de yaşayan minik çocuklar ile ailelerini zaman zaman buluşturduklarını belirterek, “Beyşehir’de çocuklarımıza oynamaları ve mutlu bir şekilde vakit geçirebilmeleri için çok güzel parklar ve oyun alanları yaptık.Bu parklarda eğitici ve öğretici oyun grupları inşa ettik. Ama, yetmez diyoruz. Mevsim itibariyle havaların soğumasıyla birlikte kapalı mekanlarda düzenlediğimiz bu tür tiyatro etkinlikleriyle de onları zaman zaman buluşturmak istiyoruz. Geleceğimizin teminati olan yavrularımızı, büyük şehirlerde olan tüm imkanlardan hem de zaman zaman daha fazlasıyla  ilçemizde de istifade ettirmeye devam edeceğiz.Yeter ki, bu tür etkinliklere onların ve ebeveynlerinin  yoğun ilgi ve taleplerini görebilelim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, “Karlar, Ülkesi, Karanlığa, Karşı”, Oyunu, Sahnelendi,
Yorumlar
Haber Yazılımı