Haber Detayı
06 Nisan 2017 - Perşembe 10:00 Bu haber 5834 kez okundu
 
Beyşehir’de Kaybedeni Olmayan Ödüllü Sınav
BEYŞEHİR - Beyşehir Müftülüğü tarafından Türkiye’de ilk defa İlçe bazında “Temel Dini Bilgiler” konulu bilgi yarışması düzenlendi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir’de Kaybedeni Olmayan Ödüllü Sınav

BEYŞEHİR - Beyşehir Müftülüğü tarafından, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve Kur’an Kursu öğrencileri arasında düzenlenen Temel Dini Bilgiler sınavının birinci etabı 2250 öğrencinin katılımıyla, 28 okul ve 7 Kur’an Kursu merkezinde yapıldı.

Test usulü ve optik kotlamalı düzenlenen sınavın, birinci etabında öğrencilere Temel Dini Bilgilerden (itikat, ibadet, siyer ve ahlak) 40’ar soru soruldu. Sınav sonunda her kategoride ilk 10’a giren öğrenciler nisan ayının ilerleyen günlerinde idrak edilecek Kutlu Doğum Haftasında halkımızın huzurunda sözlü olarak yapılacak final yarışmasına katılacaklardır. Bu sözlü yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek.

Finaller sonunda üniversite, lise ve Kur'an kursu kategorisinde birinci gelenlere bin lira, aynı başarıyı gösteren ortaokul öğrencileri 750, ilkokul öğrencileri ise 500 liralık ödülün sahibi olacak. ilk 10'a girip derece dışında kalan öğrencilere de 100’er Tl ödül verilecek. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Kaybedeni, Olmayan, Ödüllü, Sınav,
Yorumlar
Haber Yazılımı