Haber Detayı
08 Haziran 2019 - Cumartesi 12:40 Bu haber 6206 kez okundu
 
Beyşehir’de kent konseyi kuruluyor
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, Beyşehir Belediyesi’nin öncülüğünde kent konseyi kuruluyor. Kent Konseyinin oluşturulması için düzenlenecek ilk toplantı 10 Haziran’da Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Güncel Haberi
Beyşehir’de kent konseyi kuruluyor

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Belediyesi’nin öncülüğünde kent konseyi kuruluyor. Kent Konseyinin oluşturulması için düzenlenecek ilk toplantı 10 Haziran’da Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir’de kurulacak Beyşehir Kent Konseyine yönelik yürütülen çalışmalar hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

 Kent konseyinin günümüzde yasalar ve yönetmeliklerle belirlenen bir oluşum olduğunu vurgulayan Başkan Bayındır, kurmak istemelerindeki amaçla ilgili de,  “Her şehrin, her köşesindeki vatandaşının, her yeteneğin birleştirilerek oluşturulduğu, her yetenek derken kadın erkek ayrımı yapmadan, şehri için  ‘benim şu fikrim var’  diyenlerin biraraya geldiği, ‘Ben Beyşehir için varım’ diyenlerin biraraya geldiği  bir felsefeyi,  önce Beyşehir felsefesini  kent konseyi ile  şekillendirmek istedik. 10 Haziran’da saat 14.00’te kültür merkezimizde bununla ilgili ilk toplantı yapılacak.  Amacımız; Beyşehir halkının bilgisinden, bilgi birikiminden,  dağarcığından ne çıkarırsak  onu şehir lehine  kullanabilmektir. Bu maksatla   beyinleri, düşünen adamları,  düşüncesi olanları  biraraya getirip  birlikte şehri  daha nereye taşıyabiliriz,  neleri yaparsak ‘daha iyi olur  Beyşehir’ tartışmasını açabileceğimiz  bir ortamdır kent konseyi” sözlerine yer verdi.

Kurulacak kent konseyinde görev yapacak çeşitli komisyonların da yer alacağını anlatan Bayındır, şöyle devam etti:

“Hep  birlikte üreten’ demiştik;  hep birlikte üreteni,  hayvancılık, tarım,  eğitim, turizm ve şehrimizin  beklediği sanayi ve idari manada  daha neleri yaparsak daha nelere gideriz,  birbirimize sahip olma anlamında,  bir olma anlamında  konseyin yapacaklarını  gün geldikçe hep beraber göreceğiz. Hep beraber  böyle de bir  gövde oluşturduk,  inşallah her kesimi temsil etsin diye,   her siyasi anlayışı temsil etsin diye, her bilgiyi temsil etsin diye… Beyşehir  yetiştirdiği değerlerin kıymetinden  haberdardır zaten, ama o değerlerimizin de  şehrimize hizmetle yarışını sağlamak bakımından  değerlerimizi biraraya getirmek bakımından  kent konseyinin Beyşehir için  iyi bir gelişme olduğunu söylemek istiyorum.  O günkü konuşmaları, görüşmeleri zaten  siz değerli basın mensupları halkımıza anlatacaksınız,  hatta halkımızı davet edeceğiz ki onlar da gelip dinleyebilecekler ve kent konseyi toplantılarının hepsi halka açık da olacak,  halkla beraber olacak.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, kent, konseyi, kuruluyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı