Haber Detayı
03 Aralık 2021 - Cuma 12:13 Bu haber 8337 kez okundu
 
Beyşehir’de Konut Açığına Toki Desteği
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, TOKİ Başkanlığı’nın ürettiği projelerle ilçede bine yakın bir konut artışının sözkonusu olacağını söyledi
Ekonomi Haberi
Beyşehir’de Konut Açığına Toki Desteği

BEYŞEHİR - Konya’nın taşrasıyla birlikte nüfus ve coğrafi yapı yönünden en büyük ilçelerinden birisi olan Beyşehir ilçesinde, son yıllarda giderek artan toplu konut ihtiyacı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) marifetiyle ilçe merkezi ve bazı mahallelerinde hayata geçirilen projelerle giderilmeye çalışılıyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, TOKİ tarafından devreye konulmakta olan projelerin Beyşehir’de bine yakın yeni bir konut artışı sağlayacağını belirterek, emeklilere yönelik olarak inşa edilecek TOKİ konutlarının da yapım ihalesinin 7 Aralık’ta gerçekleştirileceğini belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiğini hatırlatan Başkan Bayındır, bu buluşmanın bir teşekkür ziyareti niteliği taşıdığını belirterek, “Zira, bizim hem maddi anlamda alacağımızın bize intikalini sağladığı, hem de birçok projemize hiç tereddüt etmeden izinler verdiği için kendisine teşekküre gittim.”ifadelerini kullandı.

7 Aralık’ta ihale edilecek emeklilere yönelik Hacıakif Konutları TOKİ projesi için, “hemşerilerimizin gözü aydın” diye konuşan Bayındır, “Bu projeler tamamen Bakanlığımızın ve milletvekillerimizin, Gülay Samancı Hanımefendi ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanımız Mustafa Akış’ın emekleridir. Ben sadece şahit olduğumu aktarmak için söylüyorum...

Şu anda Beyşehir bölgesinde, Huğlu ve Üzümlü'müz de dahil buna, yeni 3’üncü merhale TOKİ’miz de dahil; emekliler TOKİ’si ile beraber bine yakın bir konut artışı sağlayacak ilçemize.”diye konuştu.

Başkan Bayındır, Beyşehir’de giderek artan konut ihtiyacına da dikkati çekerken, Beyşehir Belediyesi olarak bunun için de bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti.

Beyşehir’de yeni alanların imara açılmaması halinde yakın gelecekte konut ihtiyacının had safhaya ulaşacağına işaret eden Bayındır, o yüzden bu doğrultuda da bir hazırlık ve çalışmalar içerisinde olduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Yeni yapılaşmalara yol vermezsek, yarın bu memlekette konut sirkülasyonu, maliyetler çok yukarı çıkıyor; dar gelirlinin ev alma şansı da azalıyor.

O nedenle bizim üzerimize düşen; bu memlekette yeni alanları çoğaltıp bir yandan TOKİ marifetiyle, bir yandan da inşaat sektörünü hareketlendirerek öyle ya; ‘150 bin nüfusa gideriz’ derken, bu 150 bin nüfusun konut edinmesini de bugünden görmek zorundayız.

Huğlu’nun, Üzümlü’nün, Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nin hedefini gören bir belediye başkanı...

6-7 bin dışarıdan gelen nüfusu bugün görüyorsam, yarın 20-28 binlere varan nüfusu da ben görmek zorundayım. O yüzden, konut alanlarını çoğaltmak zorundayım.”

Haber: Ali Rıza Önses

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Konut, Açığına, Toki, Desteği,
Yorumlar
Haber Yazılımı