Haber Detayı
21 Şubat 2017 - Salı 09:27 Bu haber 12304 kez okundu
 
Beyşehir’de Laparaskopik Yöntemle Böbrek Ameliyatı Dönemi
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, ilk kez bir hastaya laparoskopik nefrektomi yani kapalı yöntemle böbrek ameliyatı gerçekleştirildiği bildirildi.
Sağlık Haberi
Beyşehir’de Laparaskopik Yöntemle Böbrek Ameliyatı Dönemi

BEYŞEHİR - Beyşehir Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyat sonrasında sözkonusu yöntemle böbreği alınan hasta, kısa sürede sağlığına yeniden kavuştu.

Üroloji Uzmanı Op.Dr.Nuh Aldemir, yaptığı açıklamada,  laparoskopik cerrahi ameliyatının hastanın vücuduna yapılan açık bir kesi yerine karnına açılan küçük deliklerden yapıldığını vurgulayarak, “Bu deliklerden birinden cerrahın yaptığı işlemi görebilmesini sağlayan bir kamera, diğer delik veya deliklerden de operatörün görebilmesini sağlayan bir kamera, diğer delik veya deliklerden de opetörün cerrahiyi yapmasını sağlayan aletler sokulmaktadır. Bu teknik tüm dünyada son on yılda yaygınlaşmış, eskiden açık şekilde yapılan birçok cerrahi, artık laparoskopik yöntemle uygulanmaya başlanmıştır. Devlet Hastanemizde de bu yöntemle ilk kez böbrek ameliyatı gerçekleştirilmiştir. Bu yöntem sadece ilçelerde değil, birçok ilde sayılı merkezlerde uygulanmaktadir”dedi.

Bu yöntemle açık ameliyata oranla hastaların operasyon sonrası daha az ağrı çektiğini, hastanede daha kısa kalıp normal yaşamlarına ve işlerine hızlı bir şekilde dönebilmekte olduğunu anlatan Dr.Aldemir, şu bilgileri verdi: “Ayrıca, açık cerrahide yapılan kesiye bağlı olarak ortaya çıkan istenmeyen yan etkiler bu operasyon ile minimuma indirilmektedir. Hastanemize rahatsızlığından dolayı başvuran 44 yaşındaki Yasemin Sunar  isimli hastamızın da, böbreklerinden birinin çalışmayarak dirençli hipertansiyona neden olduğunun belirlenmesi üzerine, anestezileri Genel Anestezi Uzmanlarımız Dr.Gülnihal Gökalp ve Dr.Derya Çelik tarafından yapılan sözkonusu bu operasyonu gerçekleştirdik. İlçemizde ve hastanemizde ilk kez hastamızın böbreğini, karnından açılan küçük delik ve tıbbi aletler yardımıyla gerçekleşen bir operasyonla aldık. Bu ameliyatın en büyük avantajı, hastalara herhangi bir kesi uygulanmadığı için ameliyat sonrası hastalarda yara izi olmuyor. Kısa sürede iyileşen hasta, hastaneden taburcu olabiliyor. Hastamız da nefrektomi gibi büyük bir ameliyat geçirmesine rağmen, 3 günde taburcu olmuştur.”

Kaynak: Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Laparaskopik, Yöntemle, Böbrek, Ameliyatı, Dönemi,
Yorumlar
Haber Yazılımı