Haber Detayı
27 Aralık 2019 - Cuma 16:37 Bu haber 3774 kez okundu
 
Beyşehir'de Mehmet Akif Ersoy konferansı
BEYŞEHİR - Beyşehir'de Mehmet Akif Ersoy’u anma haftası kapsamında “Hakkın sesi Mehmet Akif Ersoy” konulu konferans düzenlendi.
Güncel Haberi
Beyşehir'de Mehmet Akif Ersoy konferansı

BEYŞEHİR - Beyşehir'de Mehmet Akif Ersoy’u anma haftası kapsamında “Hakkın sesi Mehmet Akif Ersoy” konulu konferans düzenlendi. 

Beyşehir Kaymakamlığı, Beyşehir Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü tarafından Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde ortaklaşa gerçekleştirilen konferansa Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Caner Arabacı konuşmacı olarak katıldı. 

Prof.Dr.Arabacı, konuşmasında, İstiklal Marşı’mızın yazarı olan şair Mehmet Akif Ersoy’un çocukluk ve gençlik yıllarından bahsetti. Ersoy’un gençlere çok önem verdiğini anlatan Arabacı, her zaman milli bir duruş sergilediğini, ne balkan, ne cihan, ne mütareke ne de milli mücadele döneminde bundan hiçbir taviz vermediğine dikkati çekerek, “Yerli, milli, tutarlı bir vatan şairidir Mehmet Akif Ersoy. Kültür ve değerlerimiz anlamında yer yüzünde tek bile kalsa lazım olacak bir adamdır.”dedi. 
Programda daha sonra öğrenciler tarafından da Mehmet Akif Ersoy’dan şiirler seslendirildi. 

Konferansının ardından Prof.Dr.Caner Arabacı’ya günün anısına tarihi Eşrefoğlu Camisi’nin maketi ve çeşitli hediyeler verildi. 
Konferansa İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, Beyşehir İlçe Müftüsü Veysel Kükrek, Beyşehir Belediyesi Kültür Sorumlusu Eyüp Yağcıoğlu, akademisyenler, milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Mehmet, Akif, Ersoy, konferansı,
Yorumlar
Haber Yazılımı