Haber Detayı
02 Ocak 2018 - Salı 08:52 Bu haber 7908 kez okundu
 
Beyşehir’de Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi
BEYŞEHİR - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından 'Mekke'nin Fethi ve Kudüs” gecesi düzenlendi. Beyşehir’de Mekke'nin fethinin 1387'nci yıldönümü nedeniyle Beyşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa yaklaşık bin kişi katıldı.
Güncel Haberi
Beyşehir’de Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi

BEYŞEHİR - İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda; Konya’da“Genç Sadâ Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma” yarışması bölge birincisi olan Beyşehir Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Süleyman Utku Tutal tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

        Programda konuşan AGD Beyşehir Şubesi Başkanı Hasan Uzun, Mekke'nin fethinin önemine değindi. Fetih ruhunun her yıl genç nesillere aktarılması gerektiğini belirten Uzun, "Mekke, şehirlerin anasıdır. Kabe ise yeryüzündeki bütün müslümanların kıblesidir. Biz şehirlerin anası Mekke'nin fethinin önemini özellikle genç nesile her yıl tekrar tekrar hatırlatmak gerektiğine inanıyoruz.

      Mekke'den sonra yeryüzünde en eski şehir Kudüs'tür. Mescid-i Aksa ise ilk kıblemizdir. Kudüs 100 yıllık bir işgal altındadır. Bu işgalin devam ediyor olması canımızı yakmaktadır. Genç nesiller mutlaka fetih ruhunu anlamalı, feth ve işgal arasındaki farkı bilmeli, fetih aşkıyla yaşamalıdır. İstanbul'u, Diyarbakır'ı Kudüs'ü, Mekke'yi birbirine bağlayan ruh fetih ruhudur" dedi.

       Programda konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Hasan Basri Bağcı; Mekke’nin Fethi ve Kudüs’ün işgaliyle ilgili günümüzden ve Sahabeler’den örnekler verdiği konuşmasının ardından,

         Resul Aydemir’den “Misal ve Nasihat” konseri ile devam etti.
         Program Beyşehir’de düzenlenen Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesi ile son buldu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Mekke'nin, Fethi, ve, Kudüs, Gecesi,
Yorumlar
Haber Yazılımı