Haber Detayı
04 Aralık 2017 - Pazartesi 09:06 Bu haber 5642 kez okundu
 
Beyşehir’de Mevlid-İ Nebi Konferansı
BEYŞEHİR - Beyşehir müftülüğü tarafından, Beyşehir Kültür Merkezi salonunda Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında konferans düzenlendi.
Güncel Haberi
Beyşehir’de Mevlid-İ Nebi Konferansı

BEYŞEHİR - Beyşehir Kültür Merkezi salonunda düzenlenen konferansa; Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Seydişehir ve Doğanhisar ilçe müftüleri, din görevlileri ve kalabalık vatandaş katıldı.

        Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılışında konuşan Beyşehir Müftüsü Mahmut Çelikoğlu; Mevlid-i Nebi haftası etkinlikleri kapsamında, sevgili Peygamber Efendimizi  ve yüce dinimiz İslam’ın temel değerlerini daha iyi anlatmak, daha iyi özümsetmek amacıyla programlar düzenledik dedi.



        “Sadece Mevlid-i Nebi Haftalarında anmakla kalmayacağız“


        Konferansa konuşmacı olarak katılan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Peygamber Efendinin yaşamını kendi yaşamımızın merkezine koymamız gerektiğini belirtirken, “Peygamber Efendimizi sadece Mevlid Kandillerinde, Mevlid-i Nebi haftalarında anmakla kalmayacağız, ki biz onu zaten her kutlu divana çıktığımızda, Allah’ın huzuruna namaz için durduğumuzda anıyoruz. Nasıl anmayalım ki? Yüce Rabbimiz, onu anıyor ve bizden de anmamızı istiyor. Buyuruyor ki: ‘Allah, peygamberine salat eder. Melekler, peygambere salat eder. Ey Mü’minler siz ne duruyorsunuz? Tam bir samimiyetle o peygambere selam edin, salat edin.’ İşte biz de bu emri ilahiye uyarak o peygambere salat ediyoruz, selam ediyoruz” şeklinde konuştu.


“Peygamberimizi anmakla iş bitmez, onu anlayacağız”
           Hazreti Muhammed’i anmakla birlikte anlamanın gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Akpınar, “Affedilmek, bağışlanmak istiyorsak Allah bize formülü veriyor; Peygambere itaat edin, Allah sizi sevsin ve bağışlasın. Peygambere intibadan geçiyor. Onun için Peygamberimizi anmaya devam edeceğiz. Peygamberimizi anmakla iş bitmez, onu anlayacağız. Peygamberim, efendim, önderim kabir sınav sorusunda bana yöneltilecek. ‘Peygamberin kim senin?’ denildiğinde, gönül rahatlığı içerisinde benim peygamberim Rasulullah diyebilmek için ben peygamberimi ne kadar tanıyorum? Benim hayatımda peygamber nerede duruyor? Bu soruları kendimize sormamız gerekiyor” dedi.
Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif ve ilahilerin de yer aldığı programda Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar tarafından dua gerçekleştirildi.


         Konferans sonrası Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Akpınar’a çiçek takdim etti. Özaltun; biz bu mekanları yaparken, alanları yaparken, hizmetleri yaparken tek istediğimiz var bir Allah razı olsun demeleri bizler için herşeye bedel.
       Özaltun cami imamlarından da bir istekte bulundu. Beyşehir’de alanın geniş olduğunu 67 mahalle bulunduğunu belirterek; her mahallede Cami bulunduğunu, bu camilerde görev yapan imamların, mahallede gerçekten ihtiyaç sahipleri varsa bizlere ulaşsınlar, zira biz onlara yardım etmekle mükellefiz dedi. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Mevlid-İ, Nebi, Konferansı,
Yorumlar
Haber Yazılımı