Haber Detayı
09 Eylül 2017 - Cumartesi 11:42 Bu haber 5094 kez okundu
 
Beyşehir'de Müfredat Bilgilendirme Toplantıları
BEYŞEHİR - Beyşehir’de yenilenen müfredatların öğretmenlere tanıtım ve bilgilendirme toplantıları başladı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'de Müfredat Bilgilendirme Toplantıları

BEYŞEHİR - Beyşehir, Derebucak ve Hüyük ilçelerinde görev yapan tüm öğretmenlere yönelik, 07-14 Eylül tarihlerinde Beyşehir’de planlanan toplam 12  merkezde yenilenen müfredat ile ilgili tanıtım ve bilgilendirme toplantıları yapılıyor.

       İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk yenilen müfredatla ilgili yaptığı açıklamada; ‘Yeni müfredat,  büyük bir emek verilerek ve toplumun bütün paydaşlarının görüşleri alınarak güncellendi. Gelecekteki daha büyük ve daha güçlü Türkiye’nin mimarları bugün bizim yetiştireceğimiz çocuklarımız olacaktır. Bunun için öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak için yarına yönelik programlarla çalışmak gerekiyor’ dedi.

       Konuk; müfredatın neden ve ne şekilde yenilendiği konularında şunları kaydetti: ‘Bilim ve teknolojideki değişim ve gelişmelerin gerekli kıldığı vasıfları kazandırarak milli ve uluslararası düzeylerde varlık gösterebilen donanımlı bireyler yetiştirmek için, insanımızın ve insanlığın ortak değerlerini kazandırmak ve benimsetmek için öğretim programlarını yenilenmiştir. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımızca yapılan çalışmalarda, yeni müfredatla birlikte; temel değer, bilgi, beceri, yeterlilik, yetkinlik, tutum ve davranışlar birbirleriyle uyumlu bir bütünlüğe kavuşturuldu. Ayrı ayrı olmaktan ziyade ahenkli bir bütünlüğe ulaşmak hedeflendi. Değerlerimize uygun olmayan unsurlar ayıklandı, müfredatlar ile değerlerimiz arasında bağ oluşturuldu.

         Müfredatlar güncel, yeni ve canlı bir dokuda hazırlandı.  Yenilenmiş programlarla ilgili tüm arkadaşlarımızın bu sürece sahip çıkması, bu heyecanı yaşaması ve bu değişikliğin çocuklarımıza yansıması ve bunun oluşturacağı katma değerin bilinci içerisinde olması gerektiğini düşünüyorum. Yenilenen müfredatlar ile ilgili bilgiler verecek formatör öğretmenlerimize katkıları dolayısıyla teşekkür ediyor, müfredatın hayırlı olmasını diliyorum’ diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, Müfredat, Bilgilendirme, Toplantıları,
Yorumlar
Haber Yazılımı