Haber Detayı
29 Aralık 2017 - Cuma 09:26 Bu haber 4572 kez okundu
 
Beyşehir’de Muhtarlarla İstişare Toplantısı
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, düzenlenen karla mücadele çalışmaları istişare toplantısında Beyşehir’in mahalle muhtarları ve mahalle temsilcileri ile biraraya geldi.
Güncel Haberi
Beyşehir’de Muhtarlarla İstişare Toplantısı

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nden Taşköprü Aile Çay Bahçesi’nde Konya Büyükşehir Belediyesi ve Beyşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa olarak gerçekleştirilen toplantıya, Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı 4.Bölge Müdürü Memiş Kunt, KOSKİ Bölge Müdürü Ali Özdemir, Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Koçer, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, meclis üyeleri ile mahalle muhtarları ve temsilcileri katıldı.

       Toplantıda, mahalle muhtarları ve temsilcilerden gelen talepler de dinlenerek istişare edildi, yürütülen ve yürütülecek çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

      Belediye Başkanı Murat Özaltun, toplantıda yaptığı konuşmada, dış mahallelerde gerçekleştirilen yol yatırımlarına değindi. Yerleşim merkezlerindeki yollara kilitli parke taşı döşeme çalışmalarının kış dönemine girilmesine rağmen son kar yağışının olduğu güne kadar durmadan devam ettiğini dile getiren Özaltun, bundan böyle de hava şartları müsaade ettiği sürece devam edeceğini anlattı. Beyşehir Belediyesi olarak ilçeler bazında Konya’nın merkez ilçeleri hariç en çok yol asfalt ihalesi yapan kurum olduklarını da konuşmasında vurgulayan Özaltun, yeni yılda yapılacak ihale sonrasında alımı yapılacak parke taşı ve asfalt malzemelerinin ardından bu çalışmaların daha da hız kazanacağını belirtti. Dış mahallelerde kilitli parke taşı döşeme çalışmalarının sona ermesinin ardından bundan sonraki süreçte çalışmaların talep gelen yayla yollarında da devam edeceğinin müjdesini veren Özaltun, dış mahallelerde yürütülen yol çalışmalarına Büyükşehir Belediyesi’nin de büyük katkı ve destekler verdiğini vurgulayarak, “Bu konuda, şöyle bir ayrım yapılıyor; bunu ‘Beyşehir Belediyesi’, şunu ‘Büyükşehir Belediyesi’ yapıyor diye; ben diyorum ki; Büyükşehir’in de yaptığı benim, benim de yaptığım Büyükşehir’in. Hizmet noktasında her iki kurum da el ele, gönül gönüle vererek bölgemize birlikte hizmet üretiyor. Böyle bir ayrımı kabul etmiyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri 4.Bölge Müdürü Memiş Kunt da, Beyşehir Belediyesi tarafından dış mahallelere karla mücadele çalışmaları kapsamında dağıtılan kar küreme ataşmanlarının kullanımında Büyükşehir Belediyesi olarak muhtarlıklara yakıt desteği vereceklerini belirterek, bu konudaki uygulama hakkında ve dış mahallelere yönelik diğer yol çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

       KOSKİ Beyşehir, Derebucak ve Hüyük Bölge Müdürü Ali Özdemir de,  KOSKİ tarafından merkez ve dış mahallelerde gerçekleştirilen içme suyu, altyapı ve kanalizasyon yatırımları hakkında bilgilendirmede bulundu.

       Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer de,konuşmasında, muhtarlar olarak hep bir ve birarada olduklarını, bölgede hayata geçirilen hizmet ve yatırımların da bu birlik ve beraberliğin bir eseri olduğunu dile getirerek, “Biz biriz, birlikte daha güçlüyüz. Sadece derdimiz bu memleket, sadece derdimiz mahallemiz. Hizmet var ise, birlikte var, yoksa birlikte yok. Bu anlamda, mahallelerimize, memleketimize hizmet üreten hem Büyükşehir hem de ilçe belediyemize sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

        Toplantıda, konuşmaların ardından katılımcılara arabaşı çorbası ikram edildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Muhtarlarla, İstişare, Toplantısı,
Yorumlar
Haber Yazılımı