Haber Detayı
27 Temmuz 2017 - Perşembe 11:25 Bu haber 4717 kez okundu
 
Beyşehir’de Okullar Yeni Eğitim-Öğretim Dönemine Hazırlanıyor.
BEYŞEHİR - Öğrencilerin daha sağlıklı ve çağdaş ortamlarda eğitim görmesi için çalışmalar yürüten Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ihtiyaç olan okul binalarını yenilemeye başladı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir’de Okullar Yeni Eğitim-Öğretim Dönemine Hazırlanıyor.

BEYŞEHİR - Öğrencilerin daha sağlıklı ve çağdaş ortamlarda eğitim görmesi için çalışmalar yürüten Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ihtiyaç olan okul binalarını yenilemeye başladı. Yaz boyunca devam edecek hizmet programıyla okulların eksikleri giderilecek, bakım ve onarımları yapılacak. İlçe genelindeki çalışmalar yeni sezon öncesinde tamamlanacak.

         İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, yaptığı yazılı açıklamada; “Her yıl olduğu gibi bu yaz döneminde de okul binalarında bakım onarım ve tadilat çalışmaları yürütülüyor. İlçemizde ilk etapta okulların boya, badana, çatı tamiratı ve ıslak zemin döşeme çalışmalarına öncelik verilmektedir.

       Ali Rıza Celeboğlu İlkokulu, Aşağıesence İlkokulu ve Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesinde fayans döşeme çalışmaları, Eşrefoğlu İmam Hatip Ortaokulunda tuvaletlere fayans döşeme çalışmaları ve Eşrefoğlu İmam Hatip Ortaokulu ile Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi çatılarının tamir çalışmaları tamamlandı.

        Beyşehir Anadolu Lisesi, Ali Akkanat Anadolu Lisesi, Alaaddin Keykubat Anaokulu ve Ali Rıza Celeboğlu Ortaokulunda, okul kapılarını değiştirme, boya, badana ve tadilat çalışmaları ile Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesinin okul ve pansiyonun çevre düzenleme çalışmalarına devam ediyoruz.

        Beyşehir Anadolu Lisesi okul zeminine ve Huğlu Makine Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, okul zeminine ve tuvaletlerine fayans döşeme çalışmalarını bitirmek üzereyiz. Ayrıca diğer okullarımızda; kalorifer kazanı bakımı, yangın merdiveni ve acil çıkış kapılarının yapımı, pansiyon gaz tesisatı yapımı, sınıf genişletme ve iyileştirme, sıhhi tesisat yenileme ve dış cephe mantolama vb. çalışmalarını bitirdik. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı diğer okulların da küçük çaplı tadilat işleri giderilerek, tüm okulları eğitim öğretime hazır hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

         “Okulların tadilat, bakım ve onarım çalışmalarının yeni eğitim öğretim sezonuna kadar tamamlanacağını ifade eden Konuk; ”Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu yaz sezonunda bakım, onarım ve tadilat ihtiyacı olan okul ve pansiyonlarda çalışmalar hızla devam etmekte. Öğrencilerimizin daha sağlam ve fiziki açıdan daha sağlıklı ortamlarda öğrenimlerini sürdürebilmeleri amacıyla yürütülen çalışmaların bir kısmı, eğitim hizmetlerinin aksamasına mahal verilmeden eğitim-öğretim yılı içerisinde yapılmıştır. Okul ve kurumlarımızda yürütülen çalışmalar sıkı bir denetim ile kontrole tabi tutularak okul binalarının fiziki anlamda ihtiyaç duyduğu bütün eksiklikler giderilmeye çalışılmaktadır. Müdürlüğümüzce yapılan program dâhilinde bakım ve onarım çalışmalarına önümüzdeki yıl da devam edilecek. Küçük çaplı işler zaten okullarımızda zamana bağlı olmaksızın yürütülüyor. Her yıl ilçemizde eğitim standartlarımızı bir önceki yıla göre yükseltiyoruz.

        Yaz boyunca devam edecek çalışmalarla, binaların tüm fiziki eksiklikleri tamamlanacak ve öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılına yenilenmiş binalarda merhaba diyecek.

       Milli Eğitim Müdürlüğü olarak; paydaşlarımıza kaliteli bir eğitim ortamı oluşturmak için el birliği ile çaba sarf ediyoruz. Eğitim ile ilgili sorunların giderilmesi, fiziki şartların düzeltilmesini sağlayıp çıtayı yükselteceğiz. Öğrencilerimizin okullarda kaliteli eğitim alabilmesi için çalışacağız. Ekip ruhu ile atılacak adımların başarıyı daha da yükselteceğine inanıyorum’’ dedi. Eğitimde kalitenin değişmez hedefleri olduğunu belirten Konuk, ‘yapılan çalışmaları özverili bir şekilde yürüten okul/kurum yöneticilerimize ve tüm personellerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Okullar, Yeni, Eğitim-Öğretim, Dönemine, Hazırlanıyor.,
Yorumlar
Haber Yazılımı