Haber Detayı
27 Temmuz 2017 - Perşembe 11:27 Bu haber 6533 kez okundu
 
Beyşehir’de Semt Pazarının Üzeri Kapatıldı
BEYŞEHİR - Beyşehir Esentepe Mahallesi’nde, Cumartesi günleri kurulan halk pazarı İlçe Belediyesi’nce yürütülen çalışmalarla ‘kapalı Pazar’ haline dönüştürüldü.
Yaşam Haberi
Beyşehir’de Semt Pazarının Üzeri Kapatıldı

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, kentin ilk semt pazarı olan Beytepe Mahallesi’nde kurulan sebze pazarının yürütülen iyileştirme ve yeni düzenleme çalışmaları kapsamında daha da modern bir hale getirildiğini söyledi.

        Beyşehir halkının ‘Cumartesi pazarı’ olarak adlandırdığı Esentepe Mahallesi’ndeki halk pazarında satış yapan pazarcı esnafının, yazın toz ve güneşten korunması, kış mevsiminde de yağışlı havalardan ve çamurdan olumsuz etkilenmemesi adına göreve geldikleri ilk günden itibaren çalışmalar yürütmeye başladıklarını belirten Özaltun, bu konuda üç yıl içerisinde önemli bir mesafe aldıklarını kaydetti.

      Esentepe’deki Halk Pazarı’nda yaptıkları ziyaretler çerçevesinde, pazarcı esnafının yanısıra alandan istifade eden vatandaşlarla gerçekleştirdikleri görüşmelerde talep edilen tüm hususları yerine getirebilmek için kurum olarak seferber olduklarını dile getiren Özaltun, şunları kaydetti: “Pazar yerinde gerekli iyileştirmelerin yapılması yönünde tüm talepleri dikkate aldık ve bu doğrultuda çalışmalar yürüttük.  Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, önce Pazar alanını komple beton hale getirerek, buradaki esnaf ve vatandaşlarımızı yazın tozdan, kışın da çamurdan kurtardı. Yine talep üzerine, buraya eksikliği hissedilen tuvalet ve bir mescidi kısa sürede inşa ettik. Burada, sıra artık Pazar alanının üzerinin kapatılmasına gelmişti. Bunu da son çalışmamızla yerine getirdik. Şu anda Esentepe’deki semt Pazar alanımız üzeri kapalı bir Pazar yeri haline dönüştürüldü.  Burada hem halkımızın hem de pazarcı esnafımızın daha nezih bir ortamda, satış ve alışveriş yapabilmelerine yönelik olarak modern bir halk pazarı oluşturduk.Konya Büyükşehir Belediyemizle birlikte hayata geçirmeyi planladığımız katlı otopark ve kapalı Pazar yeri projesi nedeniyle, Hal İçi’ndeki sebze pazarından söktüğümüz çelik konstrüksiyonun bir bölümüyle Esentepe Halk Pazarı’nın üzerini kapattık, diğer bölümüyle de Soğla bölgemizdeki hayvan pazarımızın üzerinin kapatılmasına yönelik başlattığımız çalışmalar devam ediyor.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Semt, Pazarının, Üzeri, Kapatıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı