Haber Detayı
11 Haziran 2020 - Perşembe 17:13 Bu haber 7395 kez okundu
 
Beyşehir'de önemli yatırımlar yerinde incelendi
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir’e ziyarete gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile beraber İçerişehir ve Tarihi Eşrefoğlu Bedesteni’nde incelemelerde bulundu.
Güncel Haberi
Beyşehir'de önemli yatırımlar yerinde incelendi

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir’e ziyarete gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile beraber İçerişehir ve Tarihi Eşrefoğlu Bedesteni’nde incelemelerde bulundu.

Beyşehir’e çivi çakanları takdirle andıklarını ve Beyşehir için çok değerli olduklarını ifade eden Başkan Bayındır, yapılan yatırımları takdir etmek boynumuzun borcu olduğunu söyledi. Başkan Bayındır yaptığı açıklamada, “Değerli başkanıma, çok teşekkür ediyorum Beyşehir halkı adına Beyşehir Eşrefoğlu bizim tarihimizdir bizim ecdadımızdır.

Türk boylarının geldiği topraktayız şuan, ecdatlarıyız bize burada güzel bir hatıra olarak Eşrefoğlu Camisini bırakmıştır. Dolayısıyla bu yapı dünya tarihinde 2 bin 500 konferans, ders ve vaaz pozisyonunda ise 5 bin kişiye cevap vermiştir.

Büyükşehir Belediye Başkanıma, Çevre Bakanımıza, Beyşehir Eşrefoğlu Camisinin çevresinde ki konumlanan İçerişehir Mahallesinin ve Tarihi Eşrefoğlu Bedesteni’nin restorasyonunu yaparak, Selçuklu ve Karatay’daki eski Konya evleri ya da Akşehir’deki Hıdırlık civarında ki Akşehir eski evleri veya Safranbolu’daki yapılar gibi Beyşehir’imizde de böyle bir mimariye doğru gideceğiz.

BAŞKAN BAYINDIR “MİLLET BAHÇESİ BEYŞEHİR’İN GERDANLIĞI OLACAK”

Millet bahçesi ile Beyşehir gölü kıyısına ilçemize yakışır bir gerdanlık yapacaklarını vurgulayan Başkan Bayındır, Beyşehir turizmde öne çıkacak dedi.

Bayındır, “Burada pansiyonculuğu ve turizmi öne çıkarmak adına hemen bunun önünde Millet bahçesi başlıyor. Güzel bir Gölümüz var biliyorsunuz ona bir gerdanlık yapacağız. Sağında ve solunda 156 bin ile 300 bin metrekarelik bir alan ile millet bahçesi yer alacak. İnşallah önümüz de ki 1 yıl içinde göreceğiz. Ben başta Büyükşehir Belediye Başkanıma ve Çevre Bakanıma sonsuz teşekkür ediyorum. Allah ecdatlarından, evlatlarından geleceğinden razı olsun diyorum. Beyşehir’e çivi çakanları her zaman takdirle andık. Bizim için çok değerli oldular, her zaman öyle de olmaya devam edecekler” dedi.

BEYŞEHİR’E GELENLER KÜLTÜR VARLIKLARININ AYAKTA OLDUĞUNU GÖRECEK

Konya’nın 42 bin kilometrekarelik alanında tüm kültür varlıklarını ortaya çıkarmak ve ihya etmek için büyük bir çaba sarf ettiklerini kaydeden Başkan Altay, “Bu, ecdadın bize yüklediği bir sorumluluk. 1071’den itibaren Anadolu topraklarında inşa edilen tüm kültür varlığını projelendirip ayağa kaldırmakla ilgili bir çalışma yürütüyoruz. Tarihi Eşrefoğlu Bedesteni’nde çalışmalarda artık sona gelindi. İnşallah 1 ay içinde tamamlanıp hizmete açılmış olacak. Eşrefoğlu ve Beyşehir Konya’nın turizmi açısından önemli yeni bir destinasyon oluşturacak. Burada üst sokağın sokak sağlamlaştırması ile ilgili süreci de bugün başlatmış oluyoruz. İnşallah en kısa sürede süreçler tamamlanacak ve Eşrefoğlu’na, Beyşehir’e gelenler kültür varlıklarının ayakta olduğunu görecekler. Beyşehir’in kalbinde Eşrefoğlu Camii, merkezinde İçerişehir’deki tüm restorasyon çalışmalarını en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

YAKLAŞIK 8 MİLYON LİRALIK KAYNAK OLUŞTURULDU

Başkan Altay, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Beyşehir Belediyesi’nin yaptığı protokolle İçerişehir’deki restorasyon çalışmalarına harcanmak üzere 7 milyon 900 bin liralık bir kaynak oluşturulduğunu belirterek, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a ve Beyşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Uygulamayı Büyükşehir olarak biz gerçekleştiriyoruz. İnşallah her kuruş buradaki kültür varlıklarının ortaya çıkmasını ve gelen turistlerin buradan daha fazla keyif almasını sağlayacak. Şehrimize hayırlı olsun.” diye konuştu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir'de, önemli, yatırımlar, yerinde, incelendi,
Yorumlar
Haber Yazılımı