Haber Detayı
12 Kasım 2019 - Salı 13:08 Bu haber 4910 kez okundu
 
Beyşehir’de “Peygamberimiz ve Aile” konulu konferans
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, Mevlid-i Nebi haftası kapsamında “peygamberimiz ve aile” konulu konferans düzenlendi.
Güncel Haberi
Beyşehir’de “Peygamberimiz ve Aile” konulu konferans

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, Mevlid-i Nebi haftası kapsamında “peygamberimiz ve aile” konulu konferans düzenlendi.

Beyşehir İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi haftası kapsamında Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansta kürsüye gelen Selçuk Üniversitesi (SÜ) İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hüseyin Aydın, Peygamber Efendimizin aile hayatının bütün insan alemi için eşsiz bir örnek olduğuna dikkati çekerek,  “Peygamberleri incelediğimizde sünnetüllahtır.  Hazreti Adem’den Peygamber Efendimize kadar bütün peygamberlerin aile hayatı sünnettir. Tabi peygamberlerden şu örneği de almak lazım, Mesela Hazreti Lut (as) eşi kendisine iman eden biri değildi ama ona tahammül etti, Hazreti Nuh (as) oğlu iman eden birisi değildi fakat son anına kadar onunla ilgilendi, hiç görevini aksatmadı” diye konuştu.

Beyşehir İlçe Müftüsü Veysel Kükrek de, konuşmasında,  “Güçlü bir aile, güçlü bir toplum, güçlü bir millet  demektir. Eğer ailelerimizi güçlendirirsek , güçlü tutarsak  toplumumuzu, milletimizi, dolayısıyla geleceğimizi ve vatanımızı güvenli tutmuşuz demektir.  Bu bilinç ve anlayışla  aile meselelerini , ailelerin varsa problemlerin çözüm yolarını güçlü aileyi nasıl oluştururuz bunun üzerine  konuşmak, kafa yormak lazımdır” dedi. 

Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir ise konuşmasında, insanların dünyada ve ahirette mutlu olması için Müslüman olmasının şart olduğunu vurgularken, “Dünyada mutlu olmak demek, rahat yaşamak demektir. Ahirette mutlu olmak ise hepinizin bildiği gibi cennete gitmektir” dedi.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır da, alemlere rahmet olan Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in dünyaya gözlerini açmasının yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla düzenlenen konferansta biraraya geldiklerini  belirterek, “O’nun yeryüzünü bir güneş gibi doğması sadece Müslümanlar için mi, hayır bütün insanlar için bir rahmet vesilesidir. Ümmeti olmaktan haz duyduğum Nebiler Nebisi Peygamber Efendimizin sevdasını kelimelerle anlatmak, dizelerle betimlemek ne mümkündür” diye konuştu.

Konferansının sonunda Prof.Dr. Aydın’a Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır tarihi Eşrefoğlu Camisi’nin minyatür çalışmasını, Kaymakam Yusuf Özdemir ise Çini işlemeli bir porselen tabak hediye etti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, “Peygamberimiz, ve, Aile”, konulu, konferans,
Yorumlar
Haber Yazılımı